شاخصهای کلیدی عملکرد وبسایت (KPI = Key Performance Indicator) چه کاربردی دارد؟ برای اینکه متوجه شوید وبسایت شما برای جلبتوجه خریداران بهینه شده است، نیاز به راهنما و اندیکاتورهایی دارید که به آن KPI میگویند.
در گذشته، اگر میخواستید مقدار فروش را افزایش دهید، تبلیغات را در تلویزیون و روزنامه اجرا میکردید.
این روشهای بازاریابی هنوز هم کار میکنند، اما خریداران مدرن بیشتر به خرید آنلاین میپردازند. در واقع، خریداران قبل از خرید، حدود 12 جستجوی آنلاین انجام میدهند. این بدان معناست که سایت شما باید مانند یک فروشگاه جذاب عمل کند که بازدیدکنندگان را بهسرعت با پیامهای مرتبط و مناسب درگیر کند.
قبل از شروع به کار چارچوب سفر خریدار را مشخص کنید.
نحوه انتخاب KPIهای مناسب وبسایت
KPI وب سایت معیاری است که تلاش های بازاریابی آنلاین شما را با اهداف تجاری مرتبط می کند. نگاهی اجمالی به این معیارها باید به شما بگوید که نتیجه تلاش های بازاریابی شما چیست.
علاوه بر تأثیر و نتایج، KPIهای وبسایت نیز کمک میکنند.
پیشرفت و موفقیت استراتژیهای بازاریابی را اندازهگیری کنید.
کاستیها و مشکلات را درک کنید و استراتژی خود را بر اساس آن تغییر دهید.
روندها را شناسایی کنید و الگوها را در طول زمان تجزیه و تحلیل کنید.
درحالیکه پلتفرمهای مختلف تجزیهوتحلیل وب، معدن طلایی از اطلاعات را در اختیار شما قرار میدهند، باید بتوانید مواردی را که واقعاً بر تجارت شما تأثیر میگذارند، متمایز کرده و انتخاب کنید.
بیشتر بخوانیم: بازاریابی فلایویل، راهنمای کامل و عملی
شاخصهای کلیدی عملکرد وبسایت شما باید:
قابلاندازهگیری و کمی باشد: یک KPI نتیجه دقیق کار شما را با پشتوانه اعداد نشان میدهد. این موضوع میتواند شامل تعداد بارگیریها، کلیکها یا بازدیدکنندگان وبسایت باشد. کی پی آیهای قابلسنجش ساده هستند و هیچ حدس و گمانی برای شما باقی نمیگذارند.
قابل عمل: شاخصهای کلیدی عملکردی که ردیابی میکنید باید بینش عملی ارائه دهند و شما و تیمتان را قادر به تصمیمگیری آگاهانه کنند. اگر به دنبال بهبود تعامل وبسایت خود هستید، معیارهای محکمی را شناسایی کنید که نشاندهنده تعامل مخاطب با وبسایت شما است. این میتواند هر چیزی باشد، از مکالمات چت گرفته تا کلیک بر روی CTAهای شما. اگر از اعداد راضی نیستید، پیام خود را مجدداً مشاهده کنید تا به سلیقه بازدیدکنندگان نزدیک شوید یا CTAها را قابل کلیک تر کنید .
همسو با اهداف تجاری شما: معیارهای زیادی وجود دارند که به جزئیات تعاملات مخاطبان میپردازد. اما فقط تعداد انگشت شماری را میتوان مستقیماً به نتیجه کسبوکار شما گره زد. اینها تأثیرگذارترین KPIهای وبسایت شما هستند. بهعنوانمثال، ردیابی ترافیک وبسایت شما امری عادی است، اما نظارت بر اینکه چه مقدار از آن ترافیک به تولید سرنخ یا لید منجر میشود، بسیار ضروری است.
KPIهای اصلی وبسایت برای ردیابی
درحالیکه ممکن است محدودکردن همه KPIهای وبسایت خود در یک مرحله بسیار دشوار باشد، در ادامه با بحث در مورد شاخصهای کلیدی عملکرد وبسایت برتر که برای هر کسبوکاری مرتبط است صحبت میکنیم.
1-جذب ترافیک
Acquisition شامل مجموعهای از معیارها است که اطلاعاتی در مورد ترافیک دریافتی شما در وبسایتتان میدهد.
همچنین به شما کمک میکند تا به سؤالات زیر پاسخ دهید:
بازدیدکنندگان وبسایت من از کجا میآیند؟
کدام کانالها بیشترین ترافیک را وارد میکنند؟
تعامل آنها در وبسایت چگونه است؟
چه تعداد از آنها به مشتری تبدیل میشوند؟
2-منبع ترافیک
منبع ترافیک بخشی از معیارهای کسب است. منابعی که ترافیک را به وبسایت شما هدایت میکنند را اندازهگیری میکند، مانند:
مستقیم یا دایرکت: بازدیدکنندگانی که URL شما را تایپ کردند و مستقیماً در صفحه شما قرار گرفتند
جستجوی ارگانیک: ترافیک موتورهای جستجو در نتیجه تلاشهای سئو شما
ایمیل: بازدیدکنندگان از کمپینهای ایمیل شما یا سایر تلاشهای ایمیل مارکتینگ به شما رسیدهاند
اجتماعی: ترافیک از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند لینکدین، توییتر و غیره وارد سایت شده است
ارجاع: ترافیک از سایر وبسایتهایی که با آنها شریک شدهاید، مانند فهرستها، وبلاگنویسی مهمان، سایتهای بررسی و غیره.
با زیر نظر داشتن KPI این وبسایت، میتوانید کانالی را که برای شما خوب کار میکند دوبرابر کنید و پیامهای خود را برای این بازدیدکنندگان افزایش دهید. علاوه بر این، میتوانید شکافها و فرصتها را در ترافیک کانال شناسایی کنید و روی ایجاد پایگاه مخاطبان خود از آن کانالها تمرکز کنید.
3-جلسات یا سشن
یک جلسه نشاندهنده مجموعهای از فعالیتهایی است که بازدیدکننده در وبسایت شما در یک دوره زمانی خاص انجام میدهد. وقتی که یک بازدیدکننده به وبلاگ شما میآید، روی چند مقاله مرتبط کلیک میکند و حتی کدام کتاب الکترونیکی شما را دانلود میکند. کل این تعامل کاربر بهعنوان یک جلسه در نظر گرفته میشود.
یک جلسه بلافاصله پس از بازدید کاربر از وبسایت شما شروع میشود و پس از 30 دقیقه عدم فعالیت به پایان میرسد. اگر همان بازدیدکننده چند ساعت یا چند روز بعد بازگردد، جلسه جداگانهای در نظر گرفته میشود. بهعبارتدیگر، یک بازدیدکننده میتواند در جلسات متعدد وارد سایت شود.
پیگیری جلسات وبسایت به شما کمک میکند تا ارزیابی کنید که آیا استراتژی بازاریابی شما بهاندازه کافی برای بازگشت مشتریان بالقوه جذاب است یا خیر. شاید به طور متوسط روزانه چهار جلسه از یک کاربر دریافت کنید. این بدان معناست که شما در جذب بازدیدکنندگان کار خوبی انجام میدهید. اگر به نیاز مشتری توجه شود این کاربران میتوانند در نهایت به مشتریان تبدیل شوند.
برعکس، اگر به تعداد بازدیدکنندگان جلسات دریافت میکنید، نشاندهنده این است که مشتریان بالقوه شما به وبسایت شما بازنمیگردند.
میتوانید جلسات وبسایت را با موارد زیر بهبود بخشید:
ایجاد محتوایی که برای مشتریان بالقوه شما مفید باشد.
دنبالکردن محتوای منظم و پیداکردن آهنگ خود در رسانههای اجتماعی. یک آهنگ خوب که توسط بسیاری از مشاغل در صنعت دنبال میشود، قانون 4-1-1 است. این شامل انتشار چهار (4) پست آموزشی برای هر (1) تبلیغ نرم و هر (1) تبلیغ سخت است.
4-صفحات در هر جلسه
صفحات در هر جلسه میانگین تعداد صفحاتی است که کاربر در یک جلسه بازدید کرده است. بهعنوانمثال، اگر مشتری بالقوه از طریق جستجوی ارگانیک وارد وبلاگ شما شود و سپس روی مقاله مرتبطی که در وبلاگ خود قرار دادهاید کلیک کند، در این صورت صفحات در هر جلسه برای این بازدیدکننده دو صفحه است.
این معیار به شما امکان میدهد تا تعامل کلی وبسایت را دنبال کنید. این موضوع نشان میدهد که آیا مشتریان احتمالی شما محتوای شما را مفید میدانند و مایلاند از شما بیشتر بیاموزند.
شما میتوانید صفحات خود را در هر جلسه با موارد زیر بهبود بخشید و KPI خود را در این زمینه بهبود دهید؛
هماهنگی با سفر بازدید کاربر: سفر کاربر خود را ترسیم کنید و آنها را به بهترین صفحه بعدی که برایشان مناست است راهنمایی کنید.
قراردادن CTAها در مکانهای مناسب میتواند کلیکهای بیشتری را جمع کند و بازدیدهای صفحه را بهبود ببخشد. با استفاده از نقشههای حرارتی یا heat map، میتوانید بینشی در مورد آنچه بازدیدکنندگان روی آن کلیک میکنند و مکانهای بهینه برای قراردادن CTAهای خود به دست آورید.
5-نرخ پرش یا بانسریت
نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی که وبسایت شما را بلافاصله پس از ورود یا بدون تعامل با سایر المانهای سایت ترک میکنند را اندازهگیری میکند. اگر مشتری بالقوه از صفحه فرود شما بازدید کند و بدون دانلود کتاب الکترونیکی، آن را ترک کند، این کار باعث افزایش نرخ پرش میشود. بااینحال، اگر مشتری بالقوه کتاب الکترونیکی را در صفحه فرود شما دانلود کند یا به صفحه دیگری در همان وبسایت برود، نرخ پرش را کاهش میدهد.
نرخ پرش یک KPI وبسایت ضروری است زیرا نشان میدهد که بازدیدکننده تصمیم گرفته است بدون تعامل با وبسایت شما به صفحه بعدی برود. این یک سرنخ گرانبها از موارد ازدسترفته است. با جلوگیری از پرش بازدیدکننده، شانس تبدیل را افزایش میدهید.
پیگیری نرخ پرش به دو دلیل دیگر نیز مهم است:
نرخ پرش بالا نشاندهنده یک مشکل اساسی در تجربه کاربر یا UX است، مانند طرحبندی صفحه، زمان بارگذاری و غیره.
یک مطالعه توسط SEMrush نشاندهنده ارتباط بین نرخ پرش و رتبهبندی SERP است
همچنین داشتن نرخ پرش بالا میتواند نشاندهنده این باشد که بازدیدکنندگان سایت، محتوای شما را مفید نمیدانند و به وبسایت دیگری بازمیگردند، یا پاسخهایی که به دنبال آن بودند را پیدا کردهاند، اما آماده تعامل بیشتر با آن نیستند. در چنین مواردی، ترکیب نرخ پرش با معیار دیگری ضروری است: زمان حضور در صفحه. زمان حضور در صفحه به شما میگوید که یک بازدیدکننده چه مدت زمانی را در یک صفحه خاص در وبسایت شما صرف میکند.
نرخ پرش بالا + زمان کم حضور در صفحه: بازدیدکنندگان پاسخی را که به دنبال آن هستند پیدا نمیکنند. شما باید مطالب خود را دوباره بررسی کنید و محتوایی ایجاد کنید که با مشتریان احتمالی شما همخوانی داشته باشد.
نرخ پرش بالا + زمان زیاد در صفحه: محتوای شما جذاب است و مشتریان احتمالی شما برای مطالعه آنوقت صرف میکنند. اما آنها نمیدانند که کجا باید حرکت کنند.
برای بهبود نرخ پرش:
محتوای خود را جذاب، خواندنی و آسان کنید
ویدئوهای مرتبط بامحتوا را در صفحه قرار دهید
تصاویر یا اینفوگرافیکهایی طراحی کنید که بهراحتی قابلدرک باشند و خوانایی را بهبود بخشند
وبسایت خود را برای خوانندگان موبایل بهینه کنید
زمان بارگذاری صفحه را بهینه کنید
برای سهولت در پیمایش کاربران در وبسایت، از افزونههای کش و لیزی لود استفاده کنید
6-میانگین مدت حضور در هر جلسه یا سشن
میانگین مدتزمان هر سشن، نشاندهنده مدت زمانی است که یک بازدیدکننده در طول یک جلسه در وبسایت شما صرف میکند. بازدیدکنندگان وبسایت با میانگین مدت جلسه بالا احتمالاً چشمانداز ایدئال برای تجارت شما هستند. آنها بیشتر با محتوای شما درگیر میشوند و مایلاند بیشتر بیاموزند.
برای بهبود میانگین زمان حضور در جلسه:
محتوایی را منتشر کنید که برای مخاطبان شما مفید باشد
خواندن مطالب خود را بافاصله کافی آسان کنید
با زیرعنوانهای مناسب و تصاویر بصری یا اینفوگرافیک محتوا را قطعهقطعه کنید
با صفحات دیگر در وبسایت خود پیوند متقابل برقرار کنید (سئو داخلی)
CTAهای استراتژیک را قرار دهید
تا جایی که امکان دارد ویدئوهای مرتبط را اضافه کنید
نتیجه
شاخصهای کلیدی عملکرد وبسایت به شما کمک میکند تا نحوه تعامل بازدیدکنندگان را با وبسایت خود درک کنید. اگر دلیل وجود هر KPI وبسایت را در ابزارهای گوگل مانند گوگل آنالیتیکس درک کنید، به شما کمک میکند دادههای مهمی را استخراج کنید و استراتژیهایی برای بهینهسازی بهتر وبسایت خود ایجاد کنید. ردیابی و اقدام منظم بر اساس این KPIها به شما کمک میکند تا یک سایت و فروشگاه جذاب برای کسبوکار خود با سرنخهای فراوان (Lead generation) ایجاد کنید و تاثیر مثبت آن را بر روی کسب درآمد خود ببینید. ما در تیم ادتواپ بهترین شاخصهای عملکردی KPI را برای وبسایت و تبلیغات رسانههای اجتماعی جمعآوری کردهایم. برای اطلاعات بیشتر در خصوص دیجیتال مارکتینگ با ما در ارتباط باشید