09193788587

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

0216670

9 روش اثربخش برای تبلیغ اپلیکیشن

9 روش اثربخش برای تبلیغ اپلیکیشن

یکی از سوال‌های پر‌تکراری که پرسیده می‌شود: «چگونه می‌توانم برای اپلیکیشن خود تبلیغ کنم؟» پاسخ به این سوال بسیار دشوار است زیرا برای تبلیغ اپلیکیشن روش‌های مختلفی وجود دارد. از آنجایی که زمان شما محدود است باید تلاش خود را بر روی چیزهایی متمرکز کنید که برای شما تغییر قابل توجهی رقم بزنند. 

در حال حاضر بیش از ۴/۳ میلیون اپلیکیشن در App Store و بیش از ۲/۹ میلیون اپلیکیشن در Google Play Store وجود دارد. این اعداد نه تنها حیرت‌انگیز هستند بلکه روزانه افزایش پیدا می‌کنند. از این رو اگر منتظر مانده‌اید که کاربران خودشان به اپلیکیشن شما مهاجرت کنند بهتر است تجدید نظر کنید زیرا رقابت بسیار شدید است! 

به دلیل رقابت بسیار شدیدی که وجود دارد شما برای جذب کاربر و افزایش نصب اپلیکیشن خود به استراتژی موثری نیاز دارید ولی چنانچه استراتژی ندارید نگران نباشید! در این یادداشت به بررسی ۹ روش اثربخش تبلیغ اپلیکیشن با ذکر مثال‌های مختلف می‌پردازیم. در ادامه با ادتواپ همراه باشید. 

بدون کیفیت تبلیغ اپلیکیشن معنا ندارد 

قبل از اینکه به بحث استراتژی‌های مختلف تبلیغ اپلیکیشن بپردازیم باید به این نکته اشاره کنیم که بازاریابی اپلیکیشن زمانی می‌تواند موثر باشد که اپلیکیشن شما از کیفیت لازم برخوردار باشد و بتواند نیاز بازار را برطرف کند. 

اگر اپلیکیشن فوق‌العاده‌ای که موردپسند مردم قرار گیرد نداشته باشید، بازاریابی به هر میزانی نمی‌تواند برای شما کاری کند. هنگامی که کاربران یک اپلیکیشن با کیفیت پایین را دانلود می‌کنند خیلی سریع متوجه می‌شوند و آن را حذف می‌کنند. حتی ممکن است یک نقد منفی هم به شما هدیه دهند. 

۱. بهینه‌سازی اپ استور 

بهینه‌سازی اپ استور یکی از کارآمدترین روش‌ها برای به دست آوردن کاربران جدید است. برای دستیابی به اهداف این استراتژی، باید تلاش زیادی کرد. رایج‌ترین اشتباهی که صاحبان اپلیکیشن مرتکب می‌شوند این است که خیلی زود بهینه‌سازی اپلیکیشن را رها می‌کنند. صرف نظر از اینکه چه نوع استراتژی بازاریابی، برای تبلیغ اپلیکیشن خود به کار می‌برید آن‌ها نیاز به صبوری دارند. 

در ادامه به بررسی ۳ پارامتر مهم بهینه‌سازی اپ استور که برای بهینه کردن نتایج تبلیغ اپلیکیشن خود به آن نیاز دارید می‌پردازیم. 

کلمات کلیدی 

انتخاب کلمات کلیدی مناسب اولین کاری است که باید انجام دهید. کلمه کلیدی شما باید با هدف دانلود انتخاب شود. در حقیقت کلمه‌ای باشد که کاربر در کادر جست‌وجو تایپ می‌کند. از آن گذشته حجم جست‌وجویی را که کلمات کلیدی به خود اختصاص می‌دهند در نظر بگیرید.  

یکی دیگر از نکاتی که باید هنگام انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای تبلیغ اپلیکیشن در نظر بگیرید سختی کلمه کلیدی است. در حقیقت آیا اپلیکیشن می‌تواند برای آن کلمه کلیدی رتبه‌ی مناسبی را به دست بیاورد یا خیر. بهتر است بین رتبه‌ی خوب برای کلمه‌ی کلیدی با محبوبیت کم و رتبه‌ی ضعیف برای کلمه‌ی کلیدی، محبوب اولی را انتخاب کنید. 

پس از انتخاب کلمات کلیدی مناسب آن‌ها را با قسمت‌هایی از اپلیکیشن خود که اهمیت بیشتری دارند ادغام کنید. 

اپ استور: 

  • عنوان اپلیکیشن 
  • زیرنویس اپلیکیشن 
  • فیلد کلمات کلیدی 

گوگل پلی: 

  • عنوان اپلیکیشن 
  • توضیحات کوتاه 
  • توضیحات کامل 

کلمات کلیدی خود را به صورت دوره‌ای رهگیری کنید. در صورتی که در بین ۱۰رتبه‌ی برتر برای آن کلمه کلیدی قرار نداشتید آن را تغییر دهید. 

عنوان اپلیکیشن

پس از انتخاب کلمات کلیدی تصمیم‌گیری برای عنوان اپلیکیشن ساده‌تر می‌شود. اگر همین حالا عنوان مشخصی برای اپلیکیشن خود دارید نگران نباشید زیرا همیشه می‌توانید با کلمات کلیدی تازه پیدا شده، آن را به روز کنید. 

فروشگاه‌های اپلیکیشن، تعداد کاراکترهایی را که می‌توانید برای عنوان برنامه استفاده کنید بسیار محدود کرده‌اند. از این رو قرار دادن کلمات کلیدی در عنوان اپلیکیشن کمی دشوار است. اگر بتوانید این کار را انجام دهید نتیجه‌ی خوبی کسب خواهید کرد زیرا عنوان اپلیکیشن بهترین مکان برای کلمات کلیدی به حساب می‌آید. 

جدا از این مساله عنوان اپلیکیشن شما باید منطقی و خلاقانه باشد. بدیهی است که شما می‌توانید هر نامی را برای اپلیکیشن خود انتخاب کنید اما برای افزایش بازدهی تبلیغ اپلیکیشن خود بهتر است کمی وقت بگذارید و با دقت و وسواس زیادی این کار را انجام دهید. 

توضیحات 

تاثیر کلمات کلیدی در توضیحات اپلیکیشن بسته به فروشگاه می‌تواند متفاوت باشد. در اپ استور کلمات کلیدی هیچ تاثیری در رتبه‌بندی نمی‌گذارند. با این وجود نوشتن یک توصیف خوب برای افزایش نرخ تبدیل بسیار حائز اهمیت است. با بیان‌ واضح و مختصر گزاره‌های ارزش اپلیکیشن خود شانستان را برای بالا بردن تعداد نصب اپلیکیشن افزایش دهید.

بر خلاف اپ استور، استفاده ازکلمات کلیدی در توضیحات برای قرار گرفتن در رتبه‌های برتر گوگل پلی ضروری است. از این رو باید مطمئن شوید که از کلمات کلیدی به درستی در توضیحات کوتاه و توضیحات کامل اپلیکیشن در گوگل پلی استفاده کرده‌اید.

تبلیغات پولی اولین چیزی است که هنگام تصمیم‌گیری درباره‌ی تبلیغ اپلیکیشن به ذهن هر کسی می‌رسد. 

۲. استفاده از تبلیغات پولی  

بدون شک تبلیغات پولی اولین چیزی است که هنگام تصمیم‌گیری درباره‌ی تبلیغ اپلیکیشن به ذهن هر کسی می‌رسد. از آنجایی که برخی از شبکه‌های تبلیغات اطلاعات خوبی درباره‌ی جمعیت‌شناختی کاربران ارائه می‌کنند یافتن مخاطب هدف شما نسبت به شرایطی که کار خود را از هیچ و بدون منابع شروع کنید زمان کمتری می‌برد. با این حال این استراتژی یک استراتژی گران به حساب می‌آید. به طور معمول شما به ازای هر نصب مبلغی را به شبکه‌های تبلیغات پرداخت خواهید کرد.  

فیس‌بوک 

مردم آنقدر اطلاعات خود را در فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارند که هدف قرار دادن گروه خاصی از افراد بر اساس علاقه، شغل و سایر موارد بسیار آسان است. می‌توان گفت فیس‌بوک جامع‌ترین مجموعه‌ از داده‌های جمعیت‌شناختی در هر نقطه‌ را در اختیار دارد.  

می‌توانید از تبلیغات پولی فیس‌بوک برای هدف قرار دادن کاربران اپلیکیشن استفاده کنید. علاوه بر این شما می‌توانید افرادی را که از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند را تگ کنید و آن‌ها را برای تبلیغ اپلیکیشن خود هدف قرار دهید یا مخاطبی شبیه آن‌ها ایجاد کنید تا به کمک آن افراد بیشتری را به دست بیاورید. 

گوگل ادز 

گوگل ادز یکی دیگر از گزینه‌های تبلیغات پولی است. برای دریافت بیشتر اپلیکیشن می‌توانید یک کمپین نصب اپلیکیشن ایجاد کنید. گوگل ادز در مقایسه با تبلیغات پولی فیس‌بوک گزینه‌ی گران‌تری است. از این رو استفاده از آن به کسب و کارهایی با بودجه‌ی کافی توصیه می‌شود. 

Apple Search Ads 

Apple Search Ads در سال‌های اخیر به یکی از ابزارهای عالی برای تبلیغ اپلیکیشن تبدیل شده است. از آنجایی که این پلتفرم به بازاریابان اجازه می‌دهد تا به کاربران بسیار مرتبط دسترسی پیدا کنند روز به روز محبوب‌تر می‌شود. همانطور که می‌دانید هر چه دسترسی به کاربران هدف بیشتر باشد نرخ تبدیل هم بیشتر است. 

با نشان دادن تبلیغ اپلیکیشن در بالای نتایج جست‌وجو این پلت‌فرم امکان دستیابی به کاربران باکیفیت و با ارزش طول عمر خوب را فراهم می‌کند. لازم به ذکر است این پلت‌فرم تنها برای اپلیکیشن‌های iOS قابل استفاده است. 

بیشتر بخوانید: 

۳. تبلیغ متقابل  

تبلیغات متقابل

 

تبلیغ متقابل برای آن دسته از صاحبان اپلیکیشن است که دارای چند برنامه‌ی مرتبط هستند و می‌خواهند از تبلیغات متقابل بهره‌مند شوند. 

چرا هر بار که اپلیکیشن جدیدی راه‌اندازی می‌کنید تبلیغ اپلیکیشن خود را از صفر شروع می‌کنید؟ شما می‌توانید از تبلیغات متقابل استفاده کنید. در حقیقت شما می‌توانید از پایگاه کاربران موجود خود استفاده کنید تا ترافیک را به سمت سایر اپلیکیشن‌ها هدایت کنید. 

این روش را می‌توان به شکل‌های مختلف پیاده کرد. برای به دست آوردن بهترین نتیجه بهتر است ببینید چه روشی برای تبلیغ اپلیکیشن شما بهتر عمل می‌کند. با این حال این روش می‌تواند به سادگی اضافه کردن لینک به منوی اپلیکیشن موجود باشد. 

قبل از برقراری تماس با روزنامه‌نگاران مقالات قبلی آن‌ها را بررسی کنید تا ببینید به دنبال چه نوع داستانی هستند. 

۴. بلاگ‌های فناوری 

این استراتژی برای تبلیغ آن دسته از اپلیکیشن‌هایی مفید است که داستان جالب و با ارزش خبری دارند.  

قبل از برقراری تماس با روزنامه‌نگاران مقالات قبلی آن‌ها را بررسی کنید تا ببینید به دنبال چه نوع داستانی هستند. از این رو شما می‌توانید با دست پر به سراغ آن‌ها بروید. هر چه دست شما پرتر باشد ایجاد علاقه و جذب آن‌ها راحت‌تر است. 

فراموش نکنید که سر آن‌ها بسیار شلوغ است و صدها ایده و داستان در هفته برای آن‌ها ارسال می‌شود. بنابراین درخواست خود را خلاصه اما جذاب ارائه کنید.  

اما شاید این سوال مطرح شود که چه چیزی ارزش خبری دارد؟ این موضوع دیگر بستگی به منبع و ناشر دارد. برای مثال جذب سرمایه‌گذار بزرگ می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای مراجعه به بلاگ‌های تکنولوژی باشد.  

داستان قرارداد با سرمایه‌گذاران خطرپذیر و دریافت بودجه‌ی چشمگیر می‌تواند وسوسه‌انگیز باشد. از این رو در صورتی که به تازگی با سرمایه‌گذاری به توافق رسیده‌اید می‌توانید خبر آن را اختصاصی برای یکی از وبلاگ‌های فناوری ارسال کنید. 

 یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید برای به دست آوردن پوشش مطبوعاتی و به تبع آن تبلیغ اپلیکیشن خود استفاده کنید سوار شدن بر موج‌ها است. موضوع‌های داغ مرتبط با اپلیکیشن می‌توانند فرصتی عالی برای تبلیغ آن باشند زیرا آن را به یک گزینه‌ با ارزش خبری تبدیل می‌کند.  

به عنوان مثال در این روزها به دلیل بیماری کرونا اپلیکیشن‌های حوزه‌ی بهداشت و سلامت نسبت به سایر اپلیکیشن‌ها از شانس بیشتری برخوردارند.  

۵. پست مهمان 

این استراتژی برای آن دسته از افرادی مناسب است که در تولید محتوا و ایجاد پست مهمان با کیفیت بالا در موضوعات مربوط به اپلیکیشن خود توانا هستند. 

در صورت استفاده از بازاریابی محتوا، پست مهمان می‌تواند راهی عالی برای تبلیغ اپلیکیشن باشد. به عنوان مثال اگر اپلیکیشنی دارید که در انجام تمرین در منزل به کاربران کمک می‌کند می‌توانید محتوای خود را به صورت پست مهمان در وبلاگ‌های ورزشی و تناسب اندام منتشر کنید. 

تجریبات شخصی خود را با کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید با موافقت کاربران از داستان‌هایشان که با کمک اپلیکیشن شما به اهدافشان دست پیدا کردند برای ایجاد انگیزه استفاده کنید.  

برای تبلیغ اپلیکیشن خود در محتواهایتان به صورت اتفاقی به آن اشاره کنید تا بتوانید کاربران بلاگ میزبان را به سمت نصب آن هدایت کنید. این استراتژی می‌تواند برای هر اپلیکیشنی مفید باشد. 

۶. پادکست 

در صورتی که می‌توانید اطلاعات اضافی مرتبط با موضوع اپلیکیشنتان در اختیار کاربران بگذارید می‌توانید از پادکست برای تبلیغ اپلیکیشن خود استفاده کنید. به عنوان مثال برای تبلیغ یک اپلیکیشن to-do list می‌توان پادکستی مرتبط با بهره‌وری و مدیریت زمان تولید کرد. 

پادکست نه تنها راهی عالی برای جذب مخاطبان است بلکه می‌توانید منجر به ایجاد ارتباط شخصی با آن‌ها شود. علاوه بر این هنگامی که کاربران صدای واقعی شما را بشنوند راحت‌تر به شما اعتماد می‌کنند. نقش تن صدا را در برقراری ارتباطات دست کم نگیرید! 

بیشتر بخوانید: 

وقتی صحبت از تبلیغ اپلیکیشن به میان می‌آید ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک فرصت با بازدهی بالا خودنمایی می‌کنند. 

 

۷. شبکه‌های اجتماعی

شبکه های اجتماعی

وقتی صحبت از تبلیغ اپلیکیشن به میان می‌آید ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک فرصت با بازدهی بالا خودنمایی می‌کنند. این استراتژی برای آن دسته از صاحبان اپلیکیشنی مفید است که زمان و منابع کافی برای ایجاد محتوا در شبکه‌های اجتماعی دارند. 

به دو روش می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی به تبلیغ اپلیکیشن خود بپردازید. اگر وقت کافی دارید می‌توانید این کار را خودتان انجام دهید. در این شرایط شما باید هر هفته چند ساعت وقت خود را به شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوا برای آن‌ها اختصاص دهید. شما همچنین می‌توانید کار را به فریلنسرها بسپارید. 

اینستاگرام 

اینستاگرام یکی از بهترین پلت‌فرم‌ها برای تبلیغ اپلیکیشن به شمار می‌آید. از آنجایی که این شبکه اجتماعی در کشور ما محبوبیت زیادی کسب کرده است نادیده گرفتن آن منطقی به نظر نمی‌رسد.  

افراد زیادی در این شبکه‌ی اجتماعی فعالیت می‌کنند که توانسته‌اند فالوور زیادی را به دست بیاورند و به دنبال کسب درآمد از اینستاگرام هستند. 

با این افراد تماس بگیرید و ببینید آیا ممکن است برای تبلیغ اپلیکیشن خود با آن‌ها معامله کنید یا خیر. در صورتی که بودجه‌ی کمتری دارید می‌توانید به سراغ اینفلوئنسرهای درجه دوم یا سوم بروید. حتی این افراد هم می‌توانند منجر به افزایش نصب اپلیکیشن شما شوند. 

توییتر 

اگر چه برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که توییتر به عنوان یک کانال بازاریابی در حال مرگ است اما بازاریابی در این پلت‌فرم همچنان دارای مزیت است.  

نگاهی به سایر رقبا بیندازید و ببینید چه نوع توییتی بیشترین واکنش و پاسخ را در پی خواهد داشت. برای مثال اگر اپلیکیشن شما یک بازی اکشن است می‌توانید به بررسی حساب کاربری Rockstar Games بپردازید. با انواع محتوا کار خود را شروع کنید تا بفهمید چه چیزی برای مخاطبان شما جذاب‌تر است. 

ردیت 

ردیت همچنین می‌تواند منبع خوبی برای ترافیک باشد اما به خاطر داشته باشید که برای گرفتن نتیجه باید به آن زمان دهید. به خاطر داشته باشید که اگر فعالیت شما بیش از حد تبلیغاتی باشد خیلی سریع وارد لیست سیاه می‌شوید. از این رو تا آنجایی که می‌توانید محتوای مفید تولید کنید تا اعتماد کاربران را جلب کنید. 

خودتان را به این ۳ شبکه‌ اجتماعی محدود نکنید و از سایر شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین، فیس‌بوک، یوتیوب و کورا برای تبلیغ اپلیکیشن خود استفاده کنید. فراموش نکنید این استراتژی، زمانی می‌تواند منجر به افزایش نصب اپلیکیشن شود که به درستی شبکه اجتماعی‌‌ را که مخاطبان هدف شما در آنجا بیشتر فعالیت می‌کنند مشخص کرده باشید. 

۸. پوش نوتیفیکیشن 

این استراتژی برای اپلیکیشن‌هایی مفید است که از ارسال پوش نوتیفیکیشن بهره می‌برند. با این حال برخی از افراد مایل به استفاده از پوش نوتیفیکیشن نیستند زیرا اگر چه آن‌ها می‌توانند به خوبی نرخ تعامل را افزایش دهند اما به راحتی هم می‌توان آن‌ها را غیرفعال کرد. 

پس از چه راهی می‌توان از مزیت‌های پوش نوتیفیکیشن بهره برد؟ استراتژی‌های زیادی برای ارسال پوش نوتیفیکیشن و بهره بردن از این فرصت وجود دارد. می‌توانید آن‌ها را به صورت جداگانه یا با یکدیگر روی بخشی از کاربران خود امتحان کنید.  

اگر استراتژی توانست به شما کمک کند می‌توانید از آن برای سایر کاربران خود بهره ببرید. با این حال اگر استراتژی مفیدی پیدا نکردید بهتر است قید استفاده از این روش را برای تبلیغ اپلیکیشن خود بزنید. 

اینفلوئنسر

۹. همکاری با اینفلوئنسرها برای تبلیغ اپلیکیشن 

استفاده از مخاطبان موجود می‌تواند راهی سریع برای تبلیغ اپلیکیشن شما باشد اما چگونه می‌توانید این کار را انجام دهید؟ به راحتی! تنها کافی است اینفلوئنسرهایی را پیدا کنید که مخاطبین زیادی با مشخصات مورد نظر شما داشته باشند. 

این استراتژی برای آن دسته از صاحبان اپلیکشینی مناسب است که زمان کافی برای شناسایی و مذاکره با اینفلوئنسرها دارند.  

این روزها تمام اپلیکیشن‌ها برای جذب کاربر و افزایش نصب اپلیکیشن خود از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می‌کنند. شما هم می‌توانید همین امروز تحقیقات خود را برای شناسایی اینفلوئنسرهای فعال در حوزه‌ی خود در اینستاگرام، یوتیوب و سایر کانال‌ها شروع کنید. 

هیچ محدودیتی برای تبلیغ اپلیکیشن وجود ندارد. 

سخن‌ آخر 

همانطور که مشاهده کردید هیچ محدودیتی برای تبلیغ اپلیکیشن وجود ندارد.  با آن مانند یک محصول رفتار کنید و زمانی را صرف تدوین یک استراتژی جامع برای جذب کاربر کنید.  

به خاطر داشته باشید کیفیت کاربرانی که به سمت اپلیکیشن خود هدایت می‌کنید از تعداد آن‌ها مهم‌تر است. از این رو مطمئن شوید که مخاطبان هدف خود را درک کرده‌اید و استراتژی خودتان را بر اساس آن انتخاب کنید. 

علاوه بر این همیشه به کاربران فعلی خود گوش دهید. آن‌ها پرمنفعت‌ترین کانال بازاریابی به شمار می‌آیند. تجربه‌ی آن‌ها می‌تواند به شما در بهبود اپلیکیشن و جذب مخاطبان جدید کمک کند. برخی از آن‌ها تجربه‌های مشابه‌ای را به اشتراک می‌گذارند. بخشی از فعالیت خود را به بررسی نظرات و پیشنهادهای آن‌ها اختصاص دهید. این امر نه تنها منجر به بهبود اپلیکیشن و جذب کاربر جدید می‌شود بلکه باعث ایجاد اعتماد و حفظ کاربران فعلی می‌شود. 



اگر هنوز نتوانستید تصمیم بگیرید که از کجا کار جذب کاربران را شروع کنید می‌توانید از خدمات بازاریابی و تبلیغ اپلیکیشن استفاده کنید. کارشناسان ما در تیم ادتواپ به شما کمک می‌کنند تا یک استراتژی متناسب با بودجه و اهدافتان تدوین کنید.