02166342998

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

0216670

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست (راهنمای کامل 2023)

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به طور کلی به معنی استفاده از پلت‌فرم‌های شبکه‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان به منظور برندینگ، افزایش فروش و همچنین بالا بردن ترافیک وب‌سایت است. این بازاریابی شامل انتشار محتوای جذاب در پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی، گوش دادن به مخاطبان و برقراری ارتباط با آن‌ها، تجزیه و تحلیل نتایج و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی می‌شود. 

از متداول‌ترین و مهم‌ترین پلت‌فرم‌های مورد استفاده بازاریابان می‌توان به توییتر، اینستاگرام، فیس‌بوک، لینکدین، پینترست و یوتیوب اشاره کرد. طیف وسیعی از ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که به کسب‌ و کارها کمک می‌کند تا بتوانند بیشترین بهره را از شبکه‌های اجتماعی مورد نظر خود ببرند. 

اما شاید این سوال مطرح شود که چرا بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی اینقدر مهم است؟ چرا باید وقت خود را صرف ایجاد حساب‌ کاربری برای کسب و کار خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف کرد؟ چگونه می‌توان یک استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی موفق را پیاده‌سازی کرد؟ 

در این راهنما تلاش شده است که تمام پاسخ سوال‌های مطرح شده شرح داده شود. در ادامه با ادتواپ همراه باشید. 

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به اقدامی گفته می‌شود که برای ایجاد محتوا به منظور تبلیغ کسب و کار و محصولات شما در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر صورت می‌گیرد. محتوای منحصر به فرد و جذاب شما باید متناسب با یک پلت‌فرم خاص تهیه و تولید شود تا بتواند به شما در تقویت نرخ تبدیل و همچنین افزایش آگاهی از برند کمک کند. 

بازارایابی شبکه‌های اجتماعی در حقیقت به معنای ملاقات و تعامل با مخاطبان و مشتریان هدف شما در شبکه‌ی اجتماعی است که بیش از این آن‌ها با یکدیگر و با برند شما در ارتباط هستند. 

به طور کلی می‌توان گفت بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی برای رشد کسب و کار شما فوق العاده ارزشمند و سودمند است. استراتژی شما بر اساس این مساله که مخاطبان هدف شما چه میزان از وقت خود را در کدام شبکه‌ی اجتماعی صرف می‌کنند طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. 

قبل از پرداختن به جزییات بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بیایید با هم استراتژی‌های بازاریابی در این شبکه‌ها را بر اساس پلت‌فرم دسته‌بندی کنیم. 

فیس‌بوک

  • تعداد کاربران: روزانه 1.80 میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان 
  • مخاطبان: نسل ایکس و نسل هزاره 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: ایجاد آگاهی از برند و تبلیغات 
  • استراتژی: B2C 

توییتر 

  • تعداد کاربران: روزانه 200 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان 
  • مخاطبان: نسل هزاره 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: روابط عمومی و خدمات مشتری 
  • استراتژی: B2C و B2B 

اینستاگرام

  • تعداد کاربران: ماهانه 1 میلیارد کاربرد فعال 
  • مخاطبان: نسل هزاره 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: محتوای تولید شده توسط کاربر و تبلیغات 
  • استراتژی: B2C 

لینکدین 

  • تعداد کاربران: ماهانه 700 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان 
  • مخاطبان: بیبی بومر، نسل ایکس و نسل هزاره 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: روابط B2B، توسعه تجارت و بازار کار 
  • استراتژی: B2B 

یوتیوب 

  • تعداد کاربران: ماهانه بیش از 2/5 میلیارد کاربر در سراسر جهان 
  • مخاطبان: نسل هزاره و نسل Z 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: آگاهی از برند، سرگرمی و فیلم‌های مناسب خودآموزی 
  • استراتژی: B2C 

پینترست 

  • تعداد کاربران: ماهانه 450 میلیون کاربر فعال در سراسر جهان 
  • مخاطبان: نسل هزاره و بیبی‌بومر 
  • بهترین شبکه‌ی اجتماعی برای: تبلیغات بصری و الهام‌بخش 
  • استراتژی: B2C 

پس از آشنایی اولیه و کلی با اساس هر شبکه‌ی اجتماعی به طور جداگانه بهتر است در اولین گام به بررسی اهمیت و نقش بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در موفقیت و دستیابی به هدف بپردازیم. 

مزیت شبکه های اجتماعی

مزیت‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی 

در پاسخ به سوال «چرا یک کسب و کار باید به سراغ پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برود» می‌توان دلایل زیادی را مطرح کرد. با این حال در این بخش به چهار علت اصلی استفاده از بازاریابی در این شبکه‌ها پرداخته خواهد شد. 

افزایش آگاهی از برند 

در سال ۲۰۱۸ بیش از ۳.۲ میلیارد نفر در شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان فعالیت کرده‌اند. با در نظر گرفتن این تعداد کاربر فعال در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید اطمینان حاصل کنید که اشتراک گذاشتن محتوای مربوط به محصولات خود از طریق یک یا دو پلت‌فرم مناسب کسب و کارتان می‌تواند به شما در بهبود آگاهی از برند خود کمک کند. 

در حقیقت آمار نشان داده است که رسانه‌های اجتماعی با افزایش تعامل با کاربر می‌توانند آگاهی از برند را افزایش دهند. منظور از تعامل کاربر نظر دادن، پسندیدن محتوا، به اشتراک گذاشتن محتوا و همچنین ارسال آن برای سایر کاربرها است.  

شبکه‌های اجتماعی همچنین می‌توانند با هدایت ترافیک مستقیم به سایت شما در افزایش آگاهی از برند به شما کمک کنند. می‌توانید با درج لینک مستقیم به وب‌سایت خود در نمایه، بیو و پست‌های ارسالی خود از این فرصت بهره ببرید. 

تبلیغ و به اشتراک گذاشتن محصولات در شبکه‌های اجتماعی یک از ساده‌ترین روش‌های بهبود تولید لید (مشتری راغب)، افزایش نرخ تبدیل و همچنین افزایش فروش به شمار می‌آید. در حقیقت با به اشتراک گذاشتن محصولات در شبکه‌های مختلف شما محصول خود را در معرض دید افرادی می‌گذارید که به دنبال کردن حساب کسب و کار شما تصمیم گرفته‌اند که با شما تعامل داشته باشند. 

تولید لید

در این بخش چند نمونه از روش‌های استفاده از شبکه‌های اجتماعی را به منظور تولید لید بیشتر آورده شده است. 

  • برای بازدیدکنندگان و دنبال‌کنندگان خود مسابقه‌ای در نظر بگیرید. 
  • لینک‌های مستقیم به وب‌سایت و محصولات پیشنهادی خود را در بخش بیو نمایه (پروفایل) خود بگنجانید. 
  • از ویدیوهای زنده برای معرفی محصولات خود و همچنین اخبار مهیج درباره‌ی کسب و کار خود یا سایر جزییات استفاده کنید. 
  • یک کمپین بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را در یکی از کانال‌های خود پیاده‌سازی کنید. 
  • محصولاتتان را از طریق پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی خود بفروشید. شما می‌توانید برای مثال از ویژگی‌های فروشگاه اینستاگرام بهره ببرید. این ویژگی به بازدیدکننده و دنبال‌کننده‌ی شمال این امکان را می‌دهد که با کلیک بر روی محصولاتی که در پست‌های خود به اشتراک گذاشته‌اید اطلاعات مورد نیاز خود مانند قیمت، جنس و همچنین اندازه را مشاهده کنند. پس از بررسی کامل جزییات بازدیدکنندگاه به راحتی می‌توانند از طریق این پلت‌فرم به طور مستقیم اقدام به پرداخت و خرید محصول از شما کنند. 

تقویت روابط با مشتریان 

با ارتباط و تعامل پیوسته با دنبال‌کنندگان خود در شبکه‌های اجتماعی به راحتی می‌توانید روابط پایداری بین آن‌ها و کسب و کار خود ایجاد کنید. شما می‌توانید این رابطه را با پاسخگویی به سوال‌ها و نظرهای آن‌ها و همچنین ارائه هرگونه کمک و رفع مشکل‌های مخاطبان خود تقویت کنید. 

علاوه بر این شما می‌توانید از دنبال‌کنندگان خود درباره‌ی محصولاتتان، خواسته‌های آن‌ها و ایده‌های آن‌ها بپرسید تا از این رو به آن‌ها نشان دهید که چقدر برای نظر و پشتیبانی آن‌ها ارزش قائل هستید. 

از رقبای خود بیاموزید

شبکه‌های اجتماعی یک روش عالی برای زیر نظر داشتن رقبای شما به حساب می‌آید. در حقیقت شما به راحتی می‌توانید روش‌ها و استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی آن‌ها، محصولاتی که برای تبلیغات استفاده می‌کنند، کمپین‌هایی که اجرا می‌کنند و سطح تعامل رقبای خود با دنبال‌کنندگان را بررسی کنید. 

در حقیقت شبکه‌های اجتماعی این امکان را به شما می‌دهند که پس از بررسی رقیب خود متوجه شوید که چه چیزی برای رقابت با او می‌تواند مفید باشد و چه چیزی به غیر از تلف کردن زمان هیچ سودی نصیب شما نمی‌کند. از این رو شما دیگر می‌دانید که چه چیزی را باید اصلاح کنید تا بتوانید در میدان رقابت باقی بمانید.  

لازم به ذکر است بررسی شبکه‌های اجتماعی رقبا می‌تواند به شما کمک کند تا از منحصر به فرد بودن برندتان و استراتژی‌های بازاریابی خود اطمینان حاصل کنید. 

چگونگی پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی 

چگونگی پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

قبل از هر چیزی شما باید پاسخ درستی برای این سوال که شبکه‌های اجتماعی چگونه می‌توانند به شما در رسیدن به اهداف خود کمک کنند. برخی از کسب‌ و کارها ممکن است از شبکه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی از برند خود استفاده کنند. برخی دیگر از این شبکه‌ها برای هدایت ترافیک و افزایش فروش خود بهره می‌برند. شبکه‌های اجتماعی همچنین می‌توانند به شما کنند تا تعامل با کاربر را افزایش دهید، یک جامعه ایجاد کنید و پشتیبان مشتریان خود باشید.  

به طور کلی پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی از ۵ مرحله‌ی زیر تشکیل شده است: 

  • تحقیق درباره‌ی پرسونای خریدار و مخاطبان خود 
  • مشخص کردن شبکه‌ی اجتماعی مناسب کسب و کار خود 
  • تولید محتوای منحصر به فرد و جذاب 
  • برنامه‌ریزی انتشار پست‌های خود 
  • تجزیه و تحلیل تاثیر بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی و نتایج آن 

در ادامه به تفصیل به بررسی این مراحل پرداخته خواهد شد. 

تحقیق درباره‌ی پرسونای خریدار و مخاطبان خود 

اولین گام برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر در شبکه‌های اجتماعی این است که پرسونا خریدار و مخاطب خود را تعیین کنید. در حقیقت با تحقیق و بررسی باید مشخص کنید که مخاطب شما چه کسانی هستند تا بتوانید نیازها و علایق آن‌ها را به طور دقیق هدف کسب و کار خود قرار دهید. 

شما باید برای انجام تحقیق درباره‌ی افرادی که می‌خواهید جذب کنید بهتر است آن‌ها را به‌صورت چرا و چگونه در گروه‌های مختلف طبقه‌بندی کنید. 

برای انجام این تحقیق به افرادی که می‌خواهید جذب کنید و همچنین چرا و چگونه آن‌ها را به عنوان یک گروه طبقه‌بندی می‌کنید بیاندیشید. برای مثال اگر شما در زمینه‌ی تولید کفش‌های مناسب دویدن و لگ ورزشی فعالیت می‌کنید می‌توانید مخاطبان هدف خود را در دسته‌ی هزاره‌ها طبقه‌بندی کنید زیرا آن‌ها نسبت به سایر نسل‌ها بیشتر دوست دارند لباس ورزشی شیک بپوشند. 

مشخص کردن شبکه‌ی اجتماعی مناسب کسب و کار خود 

به منظور بازاریابی شبکه‌های اجتماعی تعیین این مساله که قرار است در کدام شبکه‌های اجتماعی محتوای خود را به اشتراک بگذارید بسیار حائز اهمیت است. وقتی صحبت از انتخاب یک کانال مناسب برای کسب و کار به میان می‌آید یک راهکار درست یا غلط وجود ندارد. دلیل این امر این مساله است که انتخاب کانال مناسب به نیاز مخاطبان هدف شما و مکان‌هایی که بیشترین وقت خود را صرف می‌کنند بستگی دارد. 

به عنوان مثال اگر شما به دنبال هزاره‌هایی هستید که عاشق ورزش هستند ممکن است بخواهید بیشتر تلاش خود را معطوف اینستاگرام کنید. دلیل انتخاب اینستاگرام هم چیزی به غیر از فعالیت مستمر هزاره‌ها در این پلت‌فرم نیست. با توجه به آمار منتشر شده هزاره‌ها بیشترین درصد کاربران اینستاگرام را به خود اختصاص داده‌اند. 

تولید محتوای منحصر به فرد و جذاب 

با در نظر گرفتن میلیاردها کاربر شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان هیچ تردیدی باقی نمی‌ماند که حداقل برخی از دنبال‌کنندگان شما یا افرادی که هر چند وقت یک بار نمایه شما را مرور می‌کنند محتوای رقیب شما یا سایر کسب و کارهای حوزه‌ی شما را هم دیده‌اند. به همین دلیل شما باید به دنبال تولید محتوای فوق‌العاده جذاب برای شبکه‌های اجتماعی باشید. در حقیقت این محتوا باید دلیلی برای کلیک بر روی دکمه‌ی «دنبال کردن» و تعامل کاربر با برند شما باشد. این محتوا باید به حدی برجسته باشد که بتواند مخاطب را درگیر خودش کند. 

شما باید ببینید چه نوع محتوایی مخاطبان هدف شما را به بهترین شکل ممکن جذب می‌کند. برای مثال پس از بررسی عملکرد خود متوجه خواهید شد که تصاویر به شما بیشتر کمک کرده‌اند یا ویدیوها. آیا محتوای آموزشی توانسته بیش از محتواهای سرگرمی مخاطب جذب کند یا برعکس.  

به خاطر داشته باشید که قرار نیست یک جواب مشخص و همیشگی برای این سوال پیدا کنید. در حقیقت شما همیشه می‌توانید استراتژی خود را بر مبنای عملکرد پست‌ها و محتوای خود در شبکه‌های اجتماعی تغییر دهید. 

شما برای شروع می‌توانید به سراغ محتوایی بروید که رقبای شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند تا بتوانید به یک ایده‌ی خلاقانه و جذاب برای تبلیغ منحصر به فرد محصولات خود برسید. علاوه بر این از ویژگی‌های ارائه شده توسط هر پلت‌فرم بهره ببرید. برای مثال شما می‌توانید از قابلیت پخش زنده اینستاگرام آخرین جزییات مربوط به تولید محصول خود را با مخاطبان هدفتان به اشتراک بگذارید یا یک بازی تبلیغاتی سرگرم‌کننده را اجرا کنید. 

شما همچنین می‌توانید برای تولید محتوا از دنبال‌کنندگان و مشتریان خود استفاده کنید. برای انجام این کار می‌توانید پست‌های آن‌ها را به اشتراک بگذارید یا آن‌ها را به استفاده از هشتگ برای به اشتراک گذاشتن تجربه‌ی استفاده از محصول و تصویر خود به همراه آن تشویق کنید. 

بیشتر بخوانید:

برنامه‌ریزی انتشار پست‌های خود 

برنامه‌ریزی انتشار پست‌های خود  برنامه‌ریزی انتشار پست‌های خود

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای اطمینان حاصل کردن از انتشار مستمر و منظم در شبکه‌های اجتماعی استفاده از ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی است. این ابزارها به شما اجازه می‌دهند کپشن بنویسید، تصاویر و ویدیوهای خود را تهیه کنید و برای انتشار پست‌ها از قبل برنامه‌ریزی کنید.  

این ابزارها به طور خودکار محتوای شما را طبق برنامه‌ریزی شما به اشتراک می‌گذارند و تعامل کاربران را به طور کامل کنترل می‌کنند. ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی در وقت شما صرفه‌جویی می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند تا بدون دغدغه‌ به کارهای دیگر خود بپردازید. 

در ادامه به چند ابزار محبوب و متداول برای انتشار منظم و مستمر پست به‌صورت خودکار برای افزایش بازدهی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی اشاره شده است. 

SEMrush 

SEMrush یکی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین منابع و ابزارهای سئو به شمار می‌آید. این ابزار علاوه بر اتصال به شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به شما در تحقیق کلمه کلیدی و یافتن بهترین کلمه‌های کلیدی برای تولید محتوا کمک کند. شما همچنین به کمک این ابزار می‌توانید به نحوه‌ی انتشار پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی پرداخته و تصاویر خود را ویرایش کنید.  

علاوه بر این شما به کمک این ابزار می‌توانید به بررسی سایر استراتژی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بپردازید. در حقیقت به کمک این ابزار می‌توانید رقبای خود و دلایل موفقیت و شکست ‌آن‌ها را بررسی کنید. در واقع SEMrush این امکان را فراهم کرده است که عملکرد خود را با سایر رقبا به راحتی مقایسه کنید. 

Hootsuite 

Hootsuite یک ابزار مدیریت شبکه‌های اجتماعی برای برنامه‌ریزی، مدیریت و گزارش عملکرد محتوای شما به حساب می‌آید. یکی از ویژگی‌های اصلی این ابزار مدیریت همزمان شبکه‌های اجتماعی مختلف است. این ابزار در نسخه‌ی رایگان خود به کاربر اجازه می‌دهد تا ۳ شبکه‌ی اجتماعی خود را به طور همزمان مدیریت کند. 

علاوه بر این کاربر می‌تواند انتشار تا ۳۰ پست خود را از قبل برنامه‌ریزی کند. شما به راحتی می‌توانید به کمک این ابزار نرخ بازگشت سرمایه‌تان را به کمک تجزیه و تحلیل محتوای خود اندازه‌گیری کنید. 

HubSpot 

کمتر کسی در دنیای بازاریابی دیجیتال پیدا می‌شود که با HubSpot آشنا نباشد. HubSpot علاوه بر ارائه ابزارهایی برای تولید محتوا بهینه، تجزیه و تحلیل صفحه‌های وب و سئو یک ابزار قوی برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی هم در اختیار کاربران خود گذاشته است. لازم به ذکر است این ابزار به عنوان بخشی از نرم‌افزار بازاریابی ارائه شده است. 

هدف از ارائه این ابزار کمک به کاربر در انتشار و نظارت بر محتوای خود و ایجاد ارتباط واقعی با دنبال‌کنندگان خود است. شما می‌توانید برای درک عملکرد کسب و کار خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف، بازدهی انواع محتوا و یافتن زمان ارسال مناسب، علاوه بر برنامه‌ریزی انتشار محتواهای خود به مقایسه دقیق پست‌های خود بپردازید. 

بافر 

بافر هم مانند Hootsuit این امکان را فراهم کرده است که بتوانید به کمک آن به مدیریت همزمان چند حساب کاربری خود  در شبکه‌های اجتماعی مختلف بپردازید. زمان ارسال محتوا یکی از عوامل تاثیرگذار در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به شمار می‌آید که بافر با بررسی دقیق فعالیت مخاطبان و دنبال‌کنندگان شما، بهترین زمان انتشار را پیشنهاد می‌دهد. 

اگر چه بافر به شما اجازه می‌دهد که مانند Hootsuit به طور همزمان به مدیریت ۳ صفحه‌ی خود در شبکه‌های اجتماعی بپردازید اما برخلاف Hootsuit شما می‌توانید تنها برای انتشار ۱۰ پست خود از قبل برنامه‌ریزی کنید. از دیگر امکانات این ابزار می‌تواند به ویرایش تصاویر و ویدیوها و همچنین کوتاه‌کننده‌ لینک آن اشاره کرد. 

SocialPilot 

از آنجایی که کار با ابزار مدیریت شبکه‌های اجتماعی SocialPilot بسیار آسان و مقرون به صرفه است این ابزار نسبت به سایر رقبا توانسته محبوبیت بیشتری کسب کند.  

شما علاوه بر ادغام صفحه‌های کسب و کار خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف می‌توانید به کمک این ابزار به برنامه‌ریزی انتشار انبوه و گسترده محتوا، بهبود آن و برندینگ بپردازید. 

نظم، نقش بسیار پررنگی در موفقیت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ایفا می‌کند. این ابزار برای رفع این نیاز حیاتی یک تقویم در اختیار کاربران گذاشته است. این ابزار همچنین یک گزارش کامل از عملکردتان به شما ارائه می‌دهد تا به کمک آن نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و برای بهبود وضعیت خود مشکلات را رفع کنید. 

هر چند وقت یک بار باید در شبکه‌های اجتماعی پست بگذاریم 

از آنجایی که برنامه‌ریزی نقش بسیار مهمی در موفقیت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ایفا می‌کند شاید این سوال مطرح شود که هر چند وقت یک بار باید محتوای خود را در کانال‌های شبکه‌های اجتماعی ارسال کرد. 

به عنوان یک قانون کلی شما تنها زمانی اجازه دارید که در شبکه‌های اجتماعی پست بگذارید که محتوای با کیفیتی برای به اشتراک گذاشتن با مخاطبان خود داشته باشید. دلیل این امر این مساله است که پست گذاشتن در شبکه‌های اجتماعی چیزی به غیر از ارسال محتوا نیست. برای به تعادل رساندن انتشار پست‌های خود می‌توانید از این قانون بهره ببرید.  

بدیهی است که اگر پست‌های کمی در شبکه‌های اجتماعی بگذارید پس از مدتی توسط دنبال‌کنندگان خود فراموش شوید. در نقطه‌ی مقابل اگر بیش از حد در شبکه‌های اجتماعی پست بگذارید به احتمال زیاد به یک برند آزاردهنده تبدیل خواهید شد. از این رو هر دو وضعیت می‌تواند منجر به از دست دادن دنبال‌کننده و کاهش تعامل کاربران شود. 

برای جلوگیری از این معضل مطالعه‌ها و منابع زیادی درباره‌ی استانداردهای ارسال محتوا در شبکه‌های اجتماعی در دسترس شما قرار دارد که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. به یاد داشته باشید که به دنبال آن چیزی باشید که در مواجهه با مخاطب هدف خود به شما کمک می‌کند. در حقیقت باید به این مساله توجه کنید که ممکن است چیزی که برای دیگری به خوبی جواب داده است برای شما نتیجه‌ی برعکس داشته باشد.  

پس از مطالعه‌ها و تحقیق‌ها می‌توانید با ارسال کم شروع کنید تا بتوانید زمان مناسب ارسال پست در روز و تعداد دفعات انتشار محتوا برای رسیدن به بالاترین سطح تعامل را پیدا کنید. 

 تجزیه و تحلیل تاثیر بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی و نتایج آن 

یکی از مهم‌ترین جنبه‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی اطمینان حاصل کردن از کسب موفقیت و همچنین دستیابی به اهداف شما است. برای مشخص کردن این مساله باید تمام پست‌های خود را در کانال‌های مختلف پیگیری کنید این کار را می‌توانید به کمک ابزارهای مختلف انجام دهید و عملکرد خود را بسنجید. 

این ابزارها به ارزیابی اطلاعات مربوط به میزان موفقیت پست‌های شما و تاثیر آن‌ها بر مخاطبان هدفتان در پلت‌فرهم‌های مختلف می‌پردازند. این ارزیابی‌ها ممکن است شامل اطلاعاتی درباره‌ی نرخ تعامل، تعداد دنبال‌کننده‌ها، لایک‌ها، به اشتراک گذاشتن مطالب و سایر تعامل‌های کاربران در هر پلت‌فرم باشد. 

در این بخش ۱۰ معیار اصلی ارزیابی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی آورده شده است که باید طی یک کمپین برای رسیدن به هدف خود آن‌ها را به طور مداوم پیگیری و بررسی کنید. شما می‌توانید برای بهبود معیارهای اشاره شده از روش‌هایی که برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل و ترافیک استفاده می‌کنید بهره ببرید. علاوه بر این می‌توانید با دنبال‌کنندگان خود بیش از پیش صحبت کنید، آن‌ها را در محتوای خود تگ کنید، به سوال‌های آن‌ها پاسخ دهید، پست‌های آن‌ها را لایک کنید، آن‌ها را به استفاده از هشتگ‌های کسب و کار خود و به اشتراک گذاشتن محتوایتان تشویق کنید و در یک کلام با آن‌ها بیش از پیش ارتباط برقرار کنید. 

معیارهای ارزیابی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

  • اینگیجمنت (نرخ تعامل) که شامل کلیک‌ها، نظرات، لایک‌ها و کامنت‌های هر پست در شبکه‌های اجتماعی است. علاوه بر این ممکن است شبکه‌ی اجتماعی ویژگی منحصر به فردی داشته باشد که باید بررسی شود. برای مثال می‌توان به ویژگی « Saved» اینستاگرام و ویژگی « Pinned» پینترست اشاره کرد. 
  • ریچ به تعداد افرادی که محتواهای مربوط به صفحه‌ی شما را مشاهده می‌کنند گفته می‌شود.
  • دنبال‌کنندگان به افرادی گفته می‌شود که در پروفایل کسب و کار شما روی دکمه «Follow» کلیک کرده و به طور منظم محتوای شما را در فید خود مشاهده می‌کنند. 
  • ایمپرشن به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که پستی از صفحه کاربری شما مشاهده می‌شود. مهم نیست که بر روی آن کلیک کنند یا نکنند. 
  • تعداد بازدیدهای ویدیو (Video views) که در شبکه‌های اجتماعی با قابلیت به اشتراک گذاری ویدیو ارائه می‌شود. این عدد در حقیقت چیزی نیست به غیر از تعداد دفعاتی که ویدیوی شما مشاهده شده است. 
  • تعداد بازدیدهای پروفایل (Profile visits) به تعداد افرادی که صفحه کاربری شما را باز کرده‌اند اشاره می‌کند. 
  • منشن تعداد دفعاتی است که مخاطبان شما در پست‌های خود به صفحه کاربری شما اشاره کردند. 
  • تگ‌ها (Tags) برای بررسی تگ کردن کسب و کار شما توسط کاربران ارائه می‌شود. 
  • ارسال مجدد (Reposts) برای بررسی تعداد دفعاتی است که یکی از مخاطبان شما بخشی از محتوای شما را در صفحه کاربری خود پست کند. 
  • به اشتراک گذاشتن (Shares) برای بررسی تعداد دفعاتی است که دنبال‌کنندگان شما محتوایتان را به اشتراک می‌گذارند. 

بیشتر بخوانید:

بهینه‌سازی نرخ تبدیل چیست و چه مزیت‌هایی دارد (راهنمای مبتدیان)

سخن آخر 

با توجه به این مساله که امروزه میلیاردها کاربر در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند نیازی به اشاره کردن به ضرورت پیاده‌سازی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و تکیه بر این شبکه‌ها برای رشد کسب و کار نیست. 

از این رو توصیه می‌شود از همین امروز برای افزایش تعداد دنبال‌کنندگان خود، بهبود نرخ تعامل و تقویت نرخ تبدیل روی استراتژی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی کسب و کار خود کار کنید. 

شما می‌توانید برای شروع از خدمات دیجیتال مارکتینگ از جمله تولید محتوا و مدیریت رسانه‌های اجتماعی تیم اد تو اپ استفاده کنید. علاوه بر این برای آشنایی بیشتر با پیاده‌سازی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی می‌توانید با برقراری ارتباط با کارشناسان ما پاسخ سوال‌های خود را بیابید.