۰۲۱-۶۶۳۴۲۹۹۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۰۲۱-۶۶۳۴۲۹۹۸

6 طرح رایج اینفوگرافیک؛ چرا باید از آن‌ها استفاده کرد

۶ طرح رایج اینفوگرافیک؛ چرا باید از آن‌ها استفاده کرد

این روزها طرح‌های مختلف اینفوگرافیک همه جا هستند. از آخرین پست‌های وبلاگ کسب و کارهای برتر صنعت گرفته تا فیلم‌های آموزشی یوتیوب ممکن است با اینفوگرافیک‌ها برخورد کنید. برخورد نکردن با آن‌ها در فیدهای توییتر، اینستاگرام و حتی لینکدین به امری غیرممکن تبدیل شده است. 

همانطور که می‌دانید برندها در هر شکل و اندازه‌ای از آن‌ها استفاده می‌کنند و کاربران آن‌هایی را که دوست دارند با اطرافیان خود به اشتراک می‌گذارند. اما شاید این سوال مطرح شود که چه چیزی آن‌ها را محبوب کرده است؟ چگونه می‌توان از آن‌ها برای دست یافتن به اهداف دیجیتال مارکتینگ استفاده کرد؟ برای یافتن پاسخ سوال‌های خود تا انتهای یادداشت با ادتواپ همراه باشید تا علاوه بر بررسی ۶ طرح رایج اینفوگرافیک به اهمیت استفاده از آن‌ها پی ببرید. 

چرا باید از اینفوگرافیک استفاده کرد 

اینفوگرافیک به عنوان یک نوع محتوا دارای مزیت‌های زیادی در زمینه‌ی آموزش است. از آنجایی که آن‌ها از رنگ‌های روشن، تصاویر جذاب و متن‌های کوتاه استفاده می‌کنند افرادی را که نمی‌توانند با متن‌های طولانی ارتباط برقرار کنند جذب خود می‌کنند.  

شاید این سوال مطرح شود اینفوگرافیک چه سودی برای بازاریابی محتوا دارد؟ آن‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در دست یافتن به اهداف بازاریابی محتوا ایفا می‌کنند. برای مثال می‌توان از آن‌ها در پلت‌فرم‌های مختلف از شبکه‌های اجتماعی گرفته تا محتواهای ویدیویی استفاده کرد. از این رو آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنید. به دلیل جذابیتی که این نوع محتوا دارد می‌توان از آن‌ برای افزایش نرخ تعامل هم استفاده کرد.

علاوه بر این همانطور که می‌دانید هر فردی به روش متفاوتی اطلاعات را جذب می‌کند. به همین دلیل معلمان باتجربه به طور معمول دروس خود را به شکلی طراحی می‌کنند که برای انواع مختلف دانشجویان جذاب باشد. با به کار بردن اینفوگرافیک آن‌ها می‌توانند اطمینان حاصل کنند که دانشجویان مهم‌ترین نکات درس را به خاطر می‌سپارند. به تمام پوسترهای آموزشی که به دیوارهای کلاس زبان انگلیسی چسبانده شده‌اند فکر کنید. درست حدس زدید، آن‌ها هم اینفوگرافیک به شمار می‌آیند. 

چرا اینفوگرافیک باید برای ما مهم باشد؟ هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به عنوان تولیدکننده‌ی محتوا نتوانیم همان کاری را که معلمان انجام دهند به کار ببریم و با مخاطبانمان به شیوه‌ای قدرتمندتر ارتباط برقرار نکنیم. استفاده از این محتوای جذاب بصری یک استراتژی متنوع و خلاقانه است که هر کجا که به کار برده شود شما می‌توانید با مخاطبان خود از هر طیفی ارتباط برقرار کنید. 

مزیت‌های اینفوگرافیک در یک نگاه 

  • اینفوگرافیک از نظر بصری جذاب است و به راحتی می‌توان آن را در هر پلت‌فرمی به اشتراک گذاشت. 
  • این ابزار قدرتمند اطلاعات پیچیده را به لقمه‌های کوچک و قابل‌هضم تقسیم می‌کند. 
  • پالت‌ها و طرح‌های رنگی اینفوگرافیک‌ها می‌توانند با برند شما تطابق پیدا کنند. 
  • مخاطب به کمک اینفوگرافیک‌ها می‌تواند مهم‌ترین اطلاعات محتوای شما را در کمترین زمان ممکن بخواند. 
  • اینفوگرافیک یک روش عالی برای استفاده از محتواهای قدیمی و همچنین تحقیقات و گزارش‌هایی است که در گذشته انجام داده‌اید. 
  • می‌توان از آن‌ها برای پشتیبانی از محتوا در قالب‌های مختلف از جمله متنی و ویدیویی استفاده کرد. 

چالش‌های رایج هنگام طراحی اینفوگرافیک 

اضافه کردن اینفوگرافیک به استراتژی بازاریابی محتوا ممکن است در ظاهر ترسناک به نظر برسد. این شرایط وقتی دشوارتر به نظر می‌رسد که در تیم محتوا کسی وجود نداشته باشد که با نحوه‌ی طراحی اینفوگرافیک آشنا باشد.  

حتی در این شرایط هم نباید نگران باشید زیرا تمپلیت‌های رایگان برای طراحی اینفوگرافیک در دسترس همه قرار دارد که به راحتی می‌توانید آن‌ها را مطابق با برند خود ویرایش کنید. 

علاوه بر این اگر چه شاید کسی در تیم محتوای شما تا به حال اینفوگرافیکی طراحی نکرده باشد اما به احتمال زیاد کسانی در تیم شما حضور دارند که بسیاری از مهارت‌های مورد نیاز برای ایجاد یک اینفوگرافیک را دارا هستند. برخی از مهارت‌های مهم برای طراحی اینفوگرافیک که تیم محتوای شما به احتمال زیاد پیش از این از آن‌ها استفاده کرده‌اند عبارتند از: 

  • خلق ایده‌های جدید برای تولید محتوا و تصور محتواهای قدیمی در قالب‌های جدید 
  • سازماندهی اطلاعات به روشی قابل‌ فهم و واضح 
  • تحقیق موثر و مفید 
  • استفاده از عناصر بصری جذاب و مخاطب‌پسند 

با وجود عدم دسترسی به طراح گرافیک شما همچنان می‌توانید از مزیت‌های اینفوگرافیک‌ بهره ببرید. برای مثال شما می‌توانید تمپلیت‌های موجود را دانلود و اصلاح کنید. لازم به ذکر است در این شرایط خطر استفاده از یک طرح آشنا که سایر رقبا از آن‌ها استفاده کرده‌اند وجود دارد. شما همچنین می‌توانید برای طراحی اینفوگرافیک با یک طراح گرافیک به صورت پروژه‌ای همکاری کنید. 

انواع اینفوگرافیک 

یکی از مهم‌ترین پارامترهای مهم در استفاده‌ی صحیح از اینفوگرافیک اطمینان حاصل کردن از این مساله است که از طرحی استفاده کنید که در خدمت محتوا باشد.  

اینفوگرافیک‌ها علی رغم داشتن ماهیت بصری باید متن محتوا را به خوبی پوشش دهند. در حقیقت اولویت شما در طراحی اینفوگرافیک باید داستانی باشد که قرار است بیان کنید. از این رو تمام عناصر بصری باید به شکلی انتخاب شوند که محتوای شما به بهترین شکل ممکن انتقال پیدا کند. 

در ادامه به ۶ طرح مختلف اینفوگرافیک پرداخته شده است. علاوه بر این زمان استفاده از آن‌ها و ویژگی‌هایی را که آن‌ها را به ابزاری قدرتمند تبدیل کرده است مرور خواهیم کرد. به خاطر داشته باشید این لیست، لیستی جامع و کامل نیست. به عنوان مثال ممکن است شما برای روایت داستان خود طرح خود را ارائه دهید یا دو یا چند نوع اینفوگرافیک را متناسب با نیازهای خود ترکیب کنید. دنیای اینفوگرافیک‌ها، دنیایی بدون حد و مرز است. 

۱. خط زمانی (تایم لاین) 

خط زمانی یکی از رایج‌ترین انواع اینفوگرافیک به شمار می‌آید که به روش‌های مختلف به کار برده می‌شود.  

  • توضیح وقایع تاریخی (مانند داستان برند شما و چگونگی به وجود آمدن آن) 
  • داستان سرایی (مانند یک مطالعه‌ی موردی مهم) 
  • توضیح یک فرآیند حساس به زمان (مانند پذیرش سازمانی) 
  • جدول زمانی رویداد از شروع تا پایان 

شاید این سوال برای شما مطرح شود که یک تایم لاین برای اثرگذاری بیشتر چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ 

  • عناصر بصری(به ویژه فلش‌ها) و متن باید بتوانند خواننده را راهنمایی کنند و پیگیری مسیر را آسان کنند. 
  • رنگ‌ها و عناصر باید چشم‌نواز و در عین حال ساده باشند تا مخاطب از داستان جدا نشود. 
  • تایم‌ لاین باید به مراحل روشن و قابل‌فهم تقسیم شود. 
  • بین هر مرحله از مسیر و هر بخش از تایم لاین رابطه‌ای آشکار و واضح وجود داشته باشد. 
  • متن پشتیبان علاوه بر اینکه باید کوتاه و حاوی اطلاعات لازم باشد باید به راحتی قابل خواندن باشد. 

اگر می‌خواهید تایم لاین خود را به یک اینفوگرافیک تبدیل کنید باید ابتدا ترتیب رویدادها را مشخص کنید. از این رو ابتدا مشخص کنید چه مدت زمانی را قرار است بررسی کنید و سپس مهم‌ترین موارد را برای داستان خود انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات مربوط به داستان را در اینفوگرافیک خود قرار دهید زیرا هر چه محتوای بیشتری در اینفوگرافیک بگنجانید دنبال کردن آن برای خواننده دشوارتر خواهد بود. پس از مشخص کردن محتوا و ترتیب رویدادها باید طرح خود را انتخاب کنید. طرح شما همانطور که اشاره شد باید بتواند مخاطب را از طریق محتوا به مقصد برساند. علاوه بر این بدون اینکه حواس مخاطب را پرت کند از داستان شما پشتیبانی کند. 

بیشتر بخوانید: 

۲. مقاله‌ی تصویری 

 درست همانطور که به نظر می‌رسد یک مقاله‌ی تصویری، محتوای پست بلاگ یا مقاله‌ی شما را در قالب یک اینفوگرافیک مجدد مورد استفاده قرار می‌دهد. از این رو این نوع اینفوگرافیک نسبت به سایر طرح‌ها متراکم‌تر است و برای خواندن آن به طور معمول به زمان بیشتری نیاز است. 

به چند دلیل مقاله‌ی تصویری را می‌توان ابزار بسیار قدرتمندی در نظر گرفت. یک اینکه راهی عالی برای استفاده‌ی مجدد از محتوایی که پیش از این منتشر کرده‌اید به شمار می‌آید. در حقیقت این نوع اینفوگرافیک به شما اجازه می‌دهد از محتوای قدیمی خود برای ارائه‌ در پلت‌فرم و رسانه‌ای جدید استفاده کنید. 

از آنجایی که مهم‌ترین اطلاعات مقالات شما در آن درج می‌شود می‌توانید آن را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید یا حتی برای نمایش در یک جشنواره چاپ کنید. 

علاوه بر این آن‌ها روشی عالی برای صرفه‌جویی در انرژی به شمار می‌آیند. در حقیقت شما یک بار به انجام تحقیقات برای نوشتن مقاله می‌پردازید و برای طراحی اینفوگرافیک خود دوباره انرژی اضافی برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز صرف نمی‌کنید. 

در مقاله‌ی تصویری شما باید اطلاعات مهم را به درستی دسته‌بندی کنید. از این رو می‌توانید به کمک رنگ‌ها آن‌ها را نسبت به سایر محتوای خود متمایز کنید تا مخاطب بتواند به راحتی حتی در یک نگاه از آن استفاده کند. فراموش نکنید ممکن است مخاطب شما اهل خواندن محتوای طولانی نباشد. 

اینفوگرافیک شما باید حاوی مهم‌ترین اطلاعات مقاله‌ی شما باشد تا بتواند به عنوان یک مرجع مورد استفاده قرار بگیرد. هر چقدر اینفوگرافیک شما در انتقال اطلاعات مهم موفق‌تر عمل کند شانس به اشتراک گذاشتن آن بیشتر می‌شود. 

۳. لیست 

شما می‌توانید از اینفوگرافیک‌ها برای تبدیل لیست خود به محتوای جذاب تصویری استفاده کنید. این نوع اینفوگرافیک برای ارائه‌ی لیست‌های کوتاه بسیار مفید است زیرا یک لقمه‌ی کوچک به راحتی خورده می‌شود. می‌توانید از آن‌ها برای نشان دادن بخشی از یک محتوای بلند مانند پست بلاگ خود استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید از آن‌ها به تنهایی برای ارائه‌ی لیست‌ها در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. این نوع اینفوگرافیک بسیار متنوع است و برای شما این امکان را فراهم می‌کند که هم در محتوا و هم در طراحی خلاقیت بیشتری به کار ببرید. 

از رنگ‌های روشن و عناصر بصری جذاب برای درگیر کردن چشم مخاطب و برجسته‌ کردن لیست خود استفاده کنید. تلاش کنید که به موارد زیر هنگام طراحی لیست‌ها دقت کنید. 

  • از آیکون‌های ساده اما رنگارنگ و همچنین مطابق با محتوا استفاده کنید. 
  • مهم‌ترین مطالب را برجسته و پررنگ‌تر و جزییات را در اندازه‌ی کوچک‌تر و ساده در اینفوگرافیک قرار دهید تا سریع‌تر و آسان‌تر خوانده شود. 
  • از اعداد و پیکان‌ها برای راهنمایی مخاطب استفاده کنید تا بدانند قرار است از کجا به کجا برسند. 
  • سعی کنید لیست‌های جذاب و کاربردی ارائه کنید تا شانس به اشتراک گذاشته شدن طرح شما افزایش پیدا کند. 

از آنجایی که این نوع اینفوگرافیک به نسبت ساده است دست شما برای طراحی بازتر است. هنگام طراحی دقت کنید که عناصر بصری شما به خوبی از موضوع پشتیبانی می‌کنند و با یکدیگر مطابقت دارند. خواندن و درک آسان اینفوگرافیک‌ها به استفاده از آن توسط مخاطب ختم می‌شود. 

۴. فلوچارت 

در این نوع اینفوگرافیک برای نشان دادن مجموعه‌ای از مراحل که خواننده برای رسیدن به مقصد باید طی کند استفاده می‌شود. چیدمان فلوچارت‌ها به روندی که قرار است نشان دهید بستگی دارد. به عنوان مثال برای نشان دادن یک «درخت تصمیم» به طرحی پیچیده‌تر از نشان دادن یک فرآیند گام به گام ساده نیاز دارید. با این حال به خاطر داشته باشید که روند شما به هر شکلی که هست باید طرح و عناصر بصری آن به نحوی انتخاب شوند که در رهگیری مراحل به خواننده کمک کنند. 

استفاده از یک اینفوگرافیک برای نشان دادن مرحله به مرحله‌ی یک فرآیند بسیار مفید است زیرا عناصر بصری می‌توانند به درک هر مرحله و قابل‌فهم شدن آن کمک کنند. 

مسیری که مخاطب قرار است طی کند باید روشن و واضح باشد. استفاده از جعبه‌های حاوی متن و آیکون‌های هماهنگ به ساماندهی محتوا در طول مسیر کمک می‌کند. عناوین مهم را پررنگ‌تر و برجسته‌تر نشان دهید به طوری که در یک نگاه قابل خواندن باشد. جزییات را در ادامه در اندازه‌ی کوچک‌تر و به شکل ساده قرار دهید تا در صورتی که خواننده به کسب اطلاعات بیشتر علاقه داشت آن‌ها را بخواند. 

برای طراحی اینفوگرافیک فرآیند خود ابتدا روند کار را مشخص کنید. اطمینان حاصل کنید که هر مرحله را واضح و قابل‌فهم بیان کرده‌اید. سپس به فرمی که برای نشان دادن آن باید استفاده کنید فکر کنید. آیا با یک لیست شماره‌دار می‌توانید روند کار را توضیح دهید یا به شاخ و برگ بیشتری برای بیان آن نیاز دارید؟ پس از انتخاب چیدمانی که به بهترین شکل از روند کار شما پشتیبانی می‌کند می‌توانید به سراغ طراحی خلاقانه‌ی خود و به کارگیری آیکون‌ها و رنگ‌های جذاب بروید. 

بیشتر بخوانید: 

۵. نمودار 

اینفوگرافیک‌ها به طور معمول برای تصور بهتر اطلاعات به کار می‌روند. در حقیقت آن‌ها داده‌ها و ارقام را به شکلی در اختیار خوانندگان می‌گذارند که بدون نیاز به دانش ریاضی بتوانند آن‌ها را درک کنند. ممکن است از نمودارهای میله‌ای، دایره‌ای یا حتی پیکتوگرام برای روایت داستان داده‌های خود استفاده کنید. 

در این نوع اینفوگرافیک طرح شما تفاوت آنچنانی با نمودارهایی که هنگام ارائه‌ی گزارش سالانه‌ی خود استفاده می‌کنید ندارد. به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات ساده‌ترین و معمولی‌ترین روش برای نمایش آمار و ارقام بهترین روش است. 

با این حال این بدان معنا نیست که شما نمی‌توانید در این نوع اینفوگرافیک خلاقیت به خرج دهید. شما می‌توانید متن و عناصر بصری را برای بیان داستان مبتنی بر داده‌ی خود ترکیب کنید. 

در حقیقت بسته به انتخاب و داستان خود می‌توانید از یک طرح شلوغ یا یک طرح ساده و روان استفاده کنید. مهم‌ترین نکته‌ای که باید هنگام طراحی به خاطر داشته باشید این است که منابع خود را حتی اگر این اعداد حاصل تلاش‌ها و مطالعه‌های خودتان است ذکر کنید.  با ارائه‌ی منابع مورد استفاده شما شرایطی را فراهم می‌کنید که مخاطب به داده‌ها اعتماد کند و با خیال راحت‌تری از آن در سایر پلت‌فرم‌ها استفاده کند. 

۶. مقایسه‌ای 

اینفوگرافیک مقایسه‌ای همان چیزی است که از نام آن پیدا است. در حقیقت در این نوع اینفوگرافیک به مقایسه‌ی دو یا چند مورد در قالب یک طرح گرافیکی پرداخته می‌شود. این نوع اینفوگرافیک برای مشخص کردن تضادهای بین دو یا چند مورد و همچنین نشان دادن شباهت‌ها و تفاوت‌ها به کار برده می‌شوند. از این رو برای جلوگیری از سردرگمی مخاطب اینفوگرافیک شما باید واضح، قابل‌فهم و سازمان‌یافته باشد. 

طرح شما باید به شکلی باشد که مخاطب به راحتی آن را دنبال کند. در حقیقت با وجود جدا نگه داشتن موارد بیان شده در طرح باید بتوانید ارتباط بین آن‌ها را هم بیان کنید. اگر قرار است به مقایسه‌ی تفاوت‌های مواردی بپردازید که با یکدیگر اشتراکاتی هم دارند استفاده از نمودارهای ون برای طراحی اینفوگرافیک‌های مقایسه‌ای می‌تواند انتخاب هوشمندانه، خلاقانه و سرگرم‌کننده‌ای باشد.  

سخن آخر 

هیچ حد و مرز مشخصی برای چگونگی طراحی اینفوگرافیک‌ها وجود ندارد. از این رو شما بسته به نیاز خود می‌توانید از ترکیب طرح‌های مختلف برای بیان داستان خود استفاده کنید. در حقیقت شما می‌توانید از ترکیب عناصر بصری، محتوا و داده‌ها برای افزایش تعامل خود با کاربران استفاده کنید. 

هنگام طراحی اینفوگرافیک به یاد داشته باشید که از یک رنگ متضاد برای نشان دادن اطلاعات مهم استفاده کنید. علاوه بر این خطوط و اشکال را برای دسته‌بندی اطلاعات مرتبط به کار ببرید. علاوه بر استفاده از سبک‌‌های مختلف برای فونت اطلاعات مهم می‌توانید با استفاده از تصاویر و آیکون‌های مرتبط آن‌ها را به یادماندنی‌تر کنید.

از اینفوگرافیک‌ها برای افزایش آگاهی از برند خود می‌توانید استفاده کنید. اغلب رسانه‌ها از طرح‌های جذاب و گیرا استقبال می‌کنند. از این رو شما می‌توانید برای انتشار اینفوگرافیک خود با آن‌ها همکاری کنید. در حقیقت شما با اضافه کردن نام یا لوگوی آن‌ها به اینفوگرافیک خود، آن را در معرض دید افراد بسیار بیشتری قرار می‌دهید. 

شما می‌توانید با برقراری ارتباط با کارشناسان ما در تیم ادتواپ به پاسخ سوال‌های خود در زمینه‌ی چگونگی تولید محتوا دست پیدا کنید. علاوه بر این می‌توانید تولید محتوا و مدیریت شبکه‌های اجتماعی خود را به تیم ما بسپارید تا با پیاده‌سازی یک استراتژی کارآمد به اهداف خود دست پیدا کنید.