داشتن استراتژی برای کاهش نرخ پرش یک راه عالی برای استفاده حداکثری از ترافیکی است که بهصورت آنلاین دریافت میکنید. شما دائماً در تقابل با سایتهای زیادی هستید که برای دیدهشدن در زمین آنلاین مبارزه میکنند، اما اگر تعداد زیادی بازدیدکننده داشته باشید و آنها بدون تعامل با شما آنجا را ترک کنند، چه میشود؟
نرخ پرش چیست؟
برای درک بهتر نرخ پرش، میتوانیم از یک مثال ساده استفاده کنیم. تصور کنید یک فروشگاه فیزیکی لباسفروشی در یکی از خیابانهای شهرتان دارید، مثلاً در پالادیوم.
هر روز افراد زیادی از جلوی درهای شما عبور میکنند. برخی از آنها از بیرون به محصولات نگاه میکنند و از پشت مغازه مقداری علاقه نشان میدهند و درصدی از آنها برای ورود به مغازه تحریک میشوند
اما آن چیزی که مشهود است، تعداد زیادی از بازدیدکنندگان پشت شیشه مغازه توقف میکنند، به لباسها نگاه میکنند و اگر همراهی داشته باشند با او صحبت میکنند و میروند.
چرا این اتفاق رخ میدهد؟
این سؤال اصلی یک استراتژی برای کاهش نرخ پرش است. این شاخص، درصد کل افرادی را که وارد سایت شما شدهاند و بدون بازدید از صفحات دیگر از وبسایت شما خارج میشوند را به شما نشان میدهد.
از این نظر، نشان میدهد که چه تعداد از افراد یا سرنخها (Lead) بهاندازه کافی درگیر هستند تا به برند شما نزدیکتر شوند و به محصولاتتان توجه نشان دهند، اما به دلایلی بدون تعامل و تهیه محصولی از شما، خارج میشوند.
تسلط بر این KPI در وبسایت یک شرکت (بهویژه زمانی که منجر به تبدیل به فروشگاههای آنلاین و محصولات دیجیتال میشود) باید یکی از اهداف کلیدی در برنامه بازاریابی دیجیتال باشد .
بیشتر بخوانیم: ۶ الگوریتم مهم گوگل
چرا بانسریت را کاهش دهیم؟
همانطور که در مبحث قبلی مشخص شد، تعداد بازدیدکنندگانی که در نرخ پرش به شما نشان داده میشوند یک فرصت ازدسترفته هستند. آنها جستجوگرانی هستند که در یک سفر طولانی آنلاین به وبسایت شما رسیدهاند و سپس بدون هیچگونه تعاملی آنجا را ترک کردند.
وقتی در مورد بازاریابی دیجیتال صحبت میکنیم، تعامل بسیار مهمتر از اعداد خام است. مهم نیست که هر روز یک میلیون بازدید داشته باشید چرا که ممکن است یک عدد فروش را هم تجربه نکنید.
کاهش نرخ پرش مهم است زیرا بهینهسازی مهم است. شرکتهایی که در حوزه دیجیتال پیشرو هستند لزوماً آنهایی نیستند که پول بیشتری برای سرمایهگذاری دارند، بلکه آنهایی هستند که میتوانند تاحدامکان نسبت به بودجهای که دارند بالاترین نرخ تبدیل را داشته باشند. اگر نمیدانید نرخ تبدیل چیست و دنبال بهینهسازی نرخ تبدیل هستید، کلیک کنید.
زمانی که بتوانید اولین تأثیر بیعیبونقص را ایجاد کنید، باعث تامل آنها میشوید. باید برای این کاربران احساس نیاز به کاوش در وبسایت، محتوا، برند را به وجود آورید. چرا که هر صفحه جدیدی که بازدید میکنند یک گام به تبدیلشدن نزدیکتر میشوند.
نهتنها این، بلکه زمان بیشتری برای آشناکردن آنها با سایت خود دارید. کاربرانی که مدت طولانیتری در سایت شما میمانند، بیشتر مستعد بازگشت منظم هستند. این عادت به بازگشت باعث فروش، آگاهی از برند و کاهش نرخ پرش میشود.
توجه داشته باشید در نگاه اول معماری وب سایت شما باعث جذب مشتری می شود.
یک استراتژی خوب برای کاهش نرخ پرش باعث میشود یک کسبوکار با همان برنامه دیجیتال و بودجهای که قبلاً در اختیار داشته، نرخ تبدیلش را بهبود بخشد. این یک راه سریعتر و سادهتر برای افزایش درآمد و فروش است.
10 نکته برای کاهش نرخ پرش در وبسایت شما
با تمام نکاتی که مطرح شد، میتوان با اطمینان گفت که تلاش برای کاهش نرخ پرش در هر شرایطی سودمند است و باید دراسرعوقت به آن رسیدگی شود.
اما شما و تیمتان برای بهبود این اعداد چه کاری میتوانید انجام دهید؟ ما در تیم ادتواپ 11 نکته را با بررسی مطالب سایتهای فارسی و انگلیسی بر اساس اولویتشان فهرست کردهایم که در کمترین زمان به شما کمک میکند تا بازدیدکنندگانی را که به سایت شما وارد میشوند بیشتر جذب کنید، نرخ تبدیل آنها را افزایش دهید و باعث کاهش نرخ پرش شوید.
1- مرغ همسایه غاز است، اعداد خودتان را با سایتهای دیگر مقایسه کنید
ابتدا باید انتظارات خود را تعیین کنید. اعداد واقعی شما در مقایسه با سایر وبسایتهای موفق چگونه عمل میکنند؟ چه انتظار معقولی از نرخ پرش را میتوان بهعنوان هدف تعیین کرد؟
میتوانید اعداد نرخ پرش را در ابزار تجزیهوتحلیل خود بیابید و آن را بر اساس این سطوح ارزیابی کنید:
نرخ پرش در google analytics
اگر بیشتر از 80٪ باشد: مشکلات جدی در نگهداری دارید.
بین 70 تا 80 درصد: سایت شما ضعیف عمل میکند و باید دراسرعوقت برای بهبود آن اقدام کنید.
زمانی که این عدد در حدود 50% و 70% متغیر است: شما از میانگین عملکرد اکثر وبسایتها پیروی میکنید.
30٪ تا 50٪ باید هدف شما باشد: زیرا این اعداد برای یک استراتژی بازاریابی دیجیتال عالی در نظر گرفته میشوند.
اگر نرخ پرش زیر 20٪ باشد: احتمالاً مشکل در ردیابی آمار و ارقام دارید چراکه دستیابی به چنین اعدادی بسیار نادر است.
ممکن است فکر کنید وقتی 70٪ از بازدیدکنندگان صفحه را ترک میکنند چیز بدی به نظر میرسد، اما اینطور نیست. جذب 30 درصدی از ترافیک، در حال حاضر بیش از آن چیزی است که بسیاری از استراتژیهای بازاریابی سنتی میتوانند با بودجههای بزرگتر انجام دهند.
2- سعی کنید بفهمید که چرا بازدیدکنندگان اینقدر زود صفحه را ترک میکنند
بیایید به مثال خود در ابتدای مقاله برگردیم. شما افرادی دارید که وارد فروشگاه لباس شما میشوند، به اطراف نگاه میکنند و خارج میشوند. اولین سؤال شما چیست؟ باید از خود بپرسید چه چیزی آنها را ترسانده است .
چیدمان فروشگاه بود؟ قیمت محصولات زیاد بود؟ آیا ناهماهنگی بین انتظاری که دارند و آنچه دنبالش بودند وجود داشت؟ پیشنهادهای وسوسه برانگیزی وجود نداشت؟ شاید افرادی که جذب میکنید علاقهمند به برند شما نباشند؟
هر پاسخی که پیدا میکنید بینش بهتری در مورد کارهایی که برای بهبود نرخ پرش باید انجام دهید به شما میدهد. به همین دلیل مهم است که شخصیت خریدار خود را بشناسید، پرسونای مخاطب را در نظر بگیرید و از آن برای ایجاد استراتژی خود بر اساس آن استفاده کنید.
3- تجربه کاربری بهتری طراحی کنید
تمام سؤالات بالا باید تیم شما را به یافتن عناصر، ابزارها و فرایندهایی هدایت کند که تجربه لذتبخش از سایت شما را بهبود ببخشد و به کاهش نرخ پرش سایتتان کمک کند.
یک UX خوب با یک وبسایت سریع و با ساختار خوب شروع میشود، اما نرخ پرش بسیار فراتر از موضوعات بیسیک دیجیتال مارکتینگ عمل میکند.
بازهم، از شخصیت خریدار خود بهعنوان مرجع استفاده کنید. وقتی افراد وارد سایت شما میشوند چه میخواهند؟ آنها به دنبال چه میگردند؟ چگونه میتوانید آنها را رهبری کنید و حتی آنها را به روشهای مثبت شگفتزده کنید؟ برای تحلیل رفتار کاربران میتوانید از نقشه حرارتی یا هیت مپ (Heat Map) هاتجر استفاده کنید.
شاید بازسازی المانهای صفحات فرود شما چیزی باشد که برای جذابیت بیشتر نیاز دارید. این فرایند را به کمک تست A/B میتوانید انجام دهید.
4- مطمئن شوید که وبسایت شما ریسپانسیو است
با تکنولوژی در حال تکامل، تنوع گستردهای از اندازه صفحهنمایش و روشهای ورودی برای دسترسی به وبسایت شما وجود دارد.
یکی از علتهای اصلی نرخ پرش زمانی اتفاق میافتد که کاربر وارد سایت شما میشود اما نمیتواند بهراحتی در سایت سفر کند یا اطلاعات را بهصورت طبقهبندی شده دریافت کند. یک سایت واکنشگرا برای انطباق با هر یک از صفحات نمایش ایجاد شده است – مطمئن شوید که برای یک مشکل ساده مانند آن، بازدیدها را از دست نمیدهید. علاوه بر این حتی الگوریتم موبایل گدون گوگل هم سایت شما را جریمه میکند.
5- تعدادی صفحه فرود یا لندینگپیج بسازید
یکی از چالشهایی که شرکتها هنگام تلاش برای کاهش نرخ پرش با آن مواجه میشوند، پیشبینی نقاط ورود به سایت شما است. وقتی که بیشترین ترافیک سایت شما از یک مقاله وبلاگی است که برای تعامل بهینه نشده است، مهم نیست که صفحه اصلی شما چقدر عالی باشد.
صفحات فرود یک راهحل عالی برای حل این مشکل و کاهش بانسریت هستند. آنها به طور خاص طراحی شدهاند (با طرحبندیهای جذاب و CTAهای متقاعدکننده) تا بهعنوان نقطه ورود بهینه عمل کنند.
در مورد فرصتهایی که برای ایجاد تعداد بیشتری از آنها دارید فکر کنید و ببینید چگونه میتوانید استراتژی بازاریابی خود را برای هدایت ترافیک خود تطبیق دهید.
6- تست A/B انجام دهید
وقتی هنوز در مورد اینکه چه نوع تصمیماتی باعث بهبود UX و کاهش نرخ پرش میشود شک دارید، چرا آنها را آزمایش نکنید؟ A /B آزمایشی است که در آن شما دو نسخه مختلف از یک صفحه را ایجاد میکنید و آنها را طوری تنظیم میکنید که بهمحض ورود بازدیدکنندگان مختلف، ظاهر شوند.
سپس میتوانید اندازهگیری کنید که کدام یک در حفظ ترافیک بهتر عمل میکنند. میتوانید این آزمایش را برای 20 درصد ترافیک سایت پیادهسازی کنید و استراتژی برنده را برای 80 درصد مابقی استفاده کنید. یا از آن به A/B تست دیگری بروید و دائماً اعداد خود را بهبود دهید.
7- از تصاویر برای جذب سریعتر استفاده کنید
ما انسانها موجودات بصری هستیم. داشتن تصاویر و عکسهایی که جذاب هستند و بهراحتی تفسیر میشوند، میتوانند سریعتر از هر متنی توجه ما را به خود جلب کنند – حتی گاهی اوقات بیشتر از CTAهای جذاب.
بیشتر روی عناصر بصری سرمایهگذاری کنید و آنها را با مراحل قیف فروش و استراتژی خود گره بزنید. حتماً جمله معروف را شنیدهاید که میگوید یک تصویر بیشتر از 1000 کلمه را منتقل میکند.
8- برای بازاریابی محتوایی برنامهریزی کنید
محتوای ارزشمند همیشه راهی عالی برای نگهداشتن افراد در سایت شماست. مقالات مفید، مطالب غنی و دادههای مرتبط همیشه باعث ایجاد اعتمادسازی، تماس طولانیتر و معنادارتر با برند شما میشود.
اما گاهی، محتوای ارزشمند کافی نیست. تماشاگران ممکن است آن را عالی ببینند، اما همچنان بدون درگیری میروند؛ بنابراین زمان آن فرارسیده است که واقعاً در بازاریابی محتوا سرمایهگذاری کنید، با ارتباط بین موضوعات، تلاش برای بهبود سئو سایت و انکر تکست باعث کاهش نرخ پرش شوید. یک تقویم محتوایی که با آنالیز رقبا براساس کیوردهای با ارزش بهینهسازی شده باشد و با دادن لینکورودی مناسب همراه باشد، کمک زیادی به کاهش نرخ پرش میکند.
داستانسرایی ذهن مخاطبان هدف شما را درگیر میکند. اما، شما باید از مهارت استوریتلینگ به خوبی استفاده کنید. به یاد داشته باشید که مشتریان شما به داستانهایی که خوب طراحی و روایت شده اند، توجه فراوانی نشان میدهند.
شما باید خود را به جای آنها بگذارید و مسائل را از دید آنها ببینید. هر کاری انجام میدهید، حتی با بهترین نیت به آنها دروغ نگویید. هم به اعتبار شما و هم به اعتماد خوانندگانتان آسیب میرساند. وقتی مشکوک شوند که شما صادق نیستید، آنجا را ترک میکنند و نرخ خروج شما را افزایش میدهند و به طور کلی، آنها برنمیگردند.
9- آخرین تلاش را قبل از رفتن آنها انجام دهید
یک نکته مفید این است که از ابزارها و افزونه سئو وردپرس استفاده کنید که تشخیص میدهند بازدیدکننده چه زمانی از سایت شما خارج میشود. این کار با ردیابی حرکت ماوس کاربران برای بستن صفحه انجام میشود
هنگامی که این افزونه فعال است، وبسایت میتواند به طور خودکار پیامی را نمایش دهد که از کاربر میخواهد برای مثال در یک خبرنامه مشترک شود. شاید آنها اکنون در حال ترک باشند، اما این بدان معنا نیست که آنها علاقهای به سایت شما ندارند. بهاینترتیب، میتوانید از یک فرصت تقریباً ازدسترفته، استفاده مناسبی کنید.
10- از محتوای تعاملی استفاده کنید
هیچ استراتژی بهتری برای جذب سریع کاربران آنلاین بهتر از محتوای تعاملی وجود ندارد. امروزه این موضوع در اینستاگرام هم زیاد شنیده میشود که بلاگری کنید.
وقتی روی محتوای تعاملی سرمایهگذاری میکنید، از کاربر خود میخواهید اقداماتی انجام دهد که تقریباً همیشه منجر به جستجوی بیشتر، بازدید از صفحات دیگر و دانستن بیشتر درباره شما میشود.
برخی از نمونهها عبارتاند از کتابهای الکترونیکی تعاملی و اینفوگرافیکها، آزمونها و سایر انواع مدیاها. اینها حتی میتوانند در صفحات فرود شما برای ایجاد ارتباطات عمیقتر و ماندگاری طولانیتر استفاده شوند. این کار باعث افزایش انگیجمنت ریت و نرخ تبدیل میشود.
یکی از دلایلی که مشتریان هدف شما ممکن است سایت شما را ترک کنند، خوانایی پایین آن است. تجربه کاربری زمانی شروع میشود که محتوای شما خوانا باشد. بهطور خاص، تکه های بزرگ متن خوانندگان را میترساند، بنابراین از آنها اجتناب کنید و محتوا را به بخشهای مختلفی تقسیم کنید و با هدینگ و تایتلهای مناسب آنها را جدا کنید.
نرخ پرش بالا نشانه این است که چیزی در استراتژی شما اشتباه است. شما بازدید کننده سایت مناسبی را جذب نمی کنید یا بازدیدکنندگان از تجربه کاربری خوبی برخوردار نمیشوند. ما در تیم ادتواپ با تجربهی چندساله در حوزه دیجیتال مارکتینگ، کمپینهای مختلفی را با آمارهای افزایش انگیجمنتریت و کاهش بانسریت در موضوعات مختلف داشتهایم. اگر سوالی در زمینه سئو دارید و یا در این زمینه نیاز به مشورت دارید، با ما همراه شوید