۰۲۱-۶۶۳۴۲۹۹۸

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۰۲۱-۶۶۳۴۲۹۹۸

آینده دیجیتال مارکتینگ در ایران : 10 پیش بینی در مورد آینده دیجیتال مارکتینگ

۱۰ پیش بینی در مورد آینده دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ به فرایند ارتباط با مشتریان بالقوه و فعلی از طریق رسانه های آنلاین مانند ایمیل، تبلیغات شبکه های اجتماعی، و سایر رسانه های آنلاین است. همچنین باعث پیشرفت و دیده شدن کسب و کار شما می شود. لازم به ذکر است یک روش مقرون به صرفه و قابل اندازه گیری برای جذب مشتری است.

“اینترنت یک پدیده بسیار هیجان انگیز است. زیرا لایه های زیادی از اقتصاد را از بین برده و باعث می شود که یک شرکت کوچک به اندازه یک شرکت بزرگ در بازار حضور داشته باشد و دیده شود”

– استیو جابز

این موضوع در مورد آینده دیجیتال مارکتینگ نیز صادق است. بازاریابی اینترنتی،  SEO، بازاریابی موتورهای جستجو (SEM) ، در کنار بازاریابی شبکه های اجتماعی و بازاریابی محتوا، فروشگاه های کوچک را به قطب های بزرگ تجاری تبدیل کرده است.

گوشی های هوشمند فاصله میان مشتریان و کسب و کارها را به کلی از بین برده اند. مشتریان در چند ثانیه محصول مورد نظر خود را جستجو کرده، به سرعت آن را با سایر محصولات مقایسه کرده و نظرات بقیه خریداران را بررسی می کنند. بر اساس یک تحقیق، 70% از فرایند خرید مشتریان حتی قبل از رسیدن به نقطه پرداخت، کامل می شود. این یعنی قدرت دیجیتال مارکتینگ.

بسیاری از کسب و کارهای فیزیکی و غیر آنلاین در دوران کرونا تعطیل شدند. اولین قدم برای هر کسب و کار نگهداری مشتریان موجود و ایجاد ثبات در کسب و کار است. اینجاست که اهمیت دیجیتال مارکتینگ مشخص می شود.

کسب و کارها با استفاده از انواع دیجیتال مارکتینگ و از طریق ابزار دیجیتال می توانند با مشتریان ارتباط برقرار کنند. به کمک دیجیتال مارکتینگ، تمرکز بر تجربه مشتریان و نگهداشت آنها ساده تر است چرا که تبلیغات دیجیتال شخصی سازی شده و خودکار هستند. صرف زمان و هزینه برای دیجیتال مارکتینگ به شما کمک می کند که کشتی در حال غرق شدن کسب و کار خود را نجات داده و آن را در مسیر درست هدایت کنید.

چرا دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار شما ضروری است؟

امروزه رفتار مشتریان و مصرف کنندگان به شدت در حال تغییر است. حتی می توان گفت که رشد نکنولوژی خیلی سریعتر از بهره برداری از آن می باشد. بنابر این هر کسب و کاری که از تحولات و تغییرات دنیای دیجیتال و تکنولوژی غافل باشد محکوم به شکست است. این موضوع برای هیچ کسب و کاری استثنا قائل نیست. اگر میخواهید رقابت کنید و پیشرفت داشته باشید باید با تغییرات تکنولوژی همگام شوید. گذشته، حال و آینده دیجیتال مارکتینگ به جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان گره خورده است.

شناخت بازار

مشتریان شما به دنبال چه چیزی هستند؟ مشکل فعلی آنها چیست؟ محصولات یا خدمات شما چه راه حلی برای مشکل آنها ارائه می دهد؟ از طریق مشخصات و رفتار مشتری، اطلاعات جمعیت شناختی و روانشناسی، می توانید به سوالات بالا پاسخ دهید. اگر پیش از این کسب و کار شما از طریق ارتباط رو در رو و مستقیم با مشتری جریان داشته است، الان زمان آن رسیده که از طریق دیجیتال مارکتینگ هدایت کشتی کسب و کار خود را به دست بگیرید.

ایجاد آگاهی از برند و وفاداری در مشتری

محتوا خیلی اهمیت دارد. مهم تر از آن بازاریابی محتواست. محتوای خوب و بازاریابی درست محتوا در مشتریان شما آگاهی از برند ایجاد کرده و باعث می شود که آنها به شما وفادار بمانند. محتوا باعث می شود آنها بیشتر به شما اعتماد کنند و ارتباط آنها را با شما نزدیکتر می سازد. پس مثل یک سرباز محتوای خوب تولید کنید.

رقابت با کسب و کارهای بزرگتر

اگر اطلاعات مربوط به این رقابت را می خواهید باید گفت که پاسخ آن بازاریابی مناسب محتواست. از آنجا که ایزارهای دیجیتال مارکتینگ جزییات کاملی از کمپین های تبلیغاتی شما ارائه می دهد، می توانید از آنها برای جذب مشتری و بهبود جایگاه خود در بازار استفاده کنید. بازاریابان باید از اشتباهات رقبای خود بیاموزند تا بتوانند از آنها جلوتر باشند. به ابزار های تجزیه و تحلیل اعتماد کنید. این ابزار ها فرشته نجات شما هستند!

آینده دیجیتال مارکتینگ در ایران

دیجیتال مارکتینگ در سال های اخیر رشد فوق العاده ای داشته است. با رشد ابزارهای دیجیتال، کسب و کارها از روش های جدیدی برای تولید محتوا، برقراری ارتباط و به اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. بر اساس یک گزارش، هزینه صرف شده در مورد بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات بنری و ویدیویی و ایمیل مارکتینگ با رشد سالانه 9% تا سال 2023 به 146 میلیارد دلار خواهد رسید.

مشتریان به کسب و کارهایی اعتماد می کنند که بتوانند محصول خریداری شده توسط آنها را در درب منزل به آنها تحویل دهند. این مشتریان حتی اگر از شما خرید نکنند، تا زمانی که مخاطب هدف شما باشند در مورد شما و چگونگی حل مشکلشان توسط شما مطالعه خواهند کرد. تعداد مشخصی از مشتریان پیش از آنکه محصول شما را خریداری کنند، مطالب شما را می خوانند.

آینده دیجیتال مارکتینگ چیست؟

 بازاریابی محتوا (انتشار مداوم اطلاعات و حتوا و توزیع آن میان مخاطبان هدف آنلاین) نقش مهمی در چگونگی درک مشتریان از محصولات و خدمات شما ایفا می کند. استراتژی های بازاریابی به شدت اهمیت دارند. هوش مصنوعی در یک مقطع زمانی کاملاً غیر قابل توصیف بود ولی امروزه کاملاً منطقی به نظر می رسد. گوگل به تمامی مطالبی که می گویید گوش می کند اما جستجوی صوتی موضوع بزرگ دیگری در دیجیتال مارکتینگ به حساب می آید. میکرو اینفلوئنسرهایی که مورد اعتماد مخاطبان هستند محرک خرید برای آنها می باشند.

به طور خلاصه، آینده دیجیتال مارکتینگ استفاده از استراتژی محتوای مناسب است.

بیشتر بخوانیم: بازاریابی عصبی برای دیجیتال مارکتینگ + نگاه علمی، فلسفی با نمونه‌های جالب

10 پیش بینی در مورد آینده دیجیتال مارکتینگ

  1. هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

بهتر است بدانید که تکنولوژی هوش مصنوعی امروزه نقش زیادی در انجام فعالیت های بازاریابی و استراتژی های دیجیتال مارکتینگ ایفا می کند. پیش بینی می شود که این امر به طور گسترده در دستگاه های هوشمند مجهز به هوش مصنوعی که می توانند رفتارهای انسان را تشخیص داده و به آنها واکنش نشان دهند، نمود پیدا می کند. از بینایی و شنوایی گرفته تا سایر الگوهای رفتاری.

گفته می شود امروزه بسیاری  از تکنولوژی های نوظهور بر پایه هوش مصنوعی هستند. برخی از فناوری های هوش مصنوعی به شرح زیر است:

الگوریتم های پیشنهادی هوش مصنوعی

آمازون: افرادی که این را می خرند، آن یکی را هم میخرند. نتفلیکس: به شما چیز هایی نمایش می دهد که دوست دارید ببینید. اکسپلور اینستاگرام هم همینطور. همه اینها مثال هایی از الگوریتم های پیشنهادی هوش مصنوعی هستند. نتفلیکس بیان می کند که این الگوریتم سالانه 1 میلیارد دلار از هزینه های آنها را کم می کند و 75% از آنچه که کاربران می بینند حاصل این الگوریتم هاست. این استراتژی های بازاریابی موجب صرفه جویی زیادی در هزینه های شرکت ها می شود.

پردازش زبان طبیعی (NLP)

NLP به عنوان زیر مجموعه ای از هوش مصنوعی با تعامل میان کامپیوتر ها و انسان ها از طریق زبان طبیعی سر و کار دارد. NLP اجزای زبان را تجزیه می کند و آن ها را به متن تبدیل کرده و دسته بندی می کند. دستورات صوتی را به متن و بالعکس تبدیل می کند. جستجوی صوتی و تصویری گوگل، تشخیص متن تصویری و بسیاری از موارد دیگر بخشی از NLP محسوب می شوند.

پژوهش ها نشان می دهند که درصد بسیاری از کسب و کارها معتقدند که استفاده از هوش مصنوعی در مسیر رشد محصولشان مفید است.  

2. ربات ها

چت بات ها یا بات های مکالمه ای می توانند بازدید کنندگان را به مشتریانی که خرید می کنند تبدیل کنند. پژوهش ها نشان می دهند که اپلیکیشن های پیام رسان کانال های بسیار خوبی برای چت بات ها هستند. به دلیل آنکه کاملاً نیاز های مستریان را می دانند و اطلاعات متنی بسیار زیادی برای ارائه دارند.

چت بات‌ها می توانند به عنوان یک بازاریاب عمل کرده و برای جمع آوری اطلاعات و استفاده از این اطلاعات در جهت نیاز مشتریان برنامه ریزی شوند. چت بات ها به صورت بیست و چهار ساعته و هر هفت روز هفته در دسترس کاربران قرار دارند. این امر موجب صرفه جویی در وقت کاربران، افزایش نرخ تبدیل و به حد اکثر رسیدن تعامل با مشتریان می شود. این بدین معناست که متخصصان بازاریابی می توانند تمرکز خود را روی سایر حوزه ها بگذارند.

3. جستجوی صوتی

تجارت صوتی به مشتریان کمک می کند که از طریق دستورات صوتی از دستگاه های دستی و قابل حمل خرید کنند. مشتریان با استفاده از صدا، محصولات و خدمات مورد نیاز خود را جستجو می کنند. پس از آن دستگاه یک لیست سفارشی بر اساس موقعیت مکانی، نظرات کاربران، قیمت و غیره انتخاب کرده و آن را برای مشتری می خواند. آمار ها می گویند که جستجوی صوتی یکی از ابزارهای فوق العاده در آینده دیجیتال مارکتینگ است.

تکنولوژی جستجوی صوتی برای اولین بار در سال 2010 توسط واتسون IBM که یک سیستم کامپیوتری پرسش و پاسخ بود به وجود آمد. متعاقباً گوگل از جستجوی صوتی خود رونمایی کرد. و اپل SIRI را به بازار ارائه داد. در حال حاضر اسپیکر و وسایل هوشمندی مانند گوگل هوم و الکسا وجود دارند که با ترجمه زبان انسان به فعالیت های دلخواه، تجربه کاربران را متحول کرده اند. این ابزار همچنین فاصله میان تکنولوژی و قابلیت دسترسی را پر کرده اند.

پیش بینی می شود که تا سال 2023 هشت میلیارد دستیار صوتی مورد استفاده قرار بگیرد. و اسپیکر های هوشمند با رشد 43 درصدی بر جهان حکومت خواهند کرد. این پژوهش ها همچنین نشان می دهند که تجارت صوتی تا سال 2023 به سرعت رشد کرده و به بیش از 80 میلیارد دلار خواهد رسید. این موضوع فرصت های بیشتری را در اختیار بازاریاب هایی که بر اساس نتایج جستجو، در الکسا و گوگل هوم، تبلیغات هدفمند منتشر می کنند، قرار خواهد داد.

بازی موبایلی

4. بازی های موبایلی

پیش از این گیمر ها از نظر اجتماعی اغلب افرادی منزوی و نوجوانان درونگرا بودند. اما امروزه صنعت گیم به وسیله هوش مصنوعی (AI) و واقعیت افزوده (AR) ، استفاده گسترده از گوشی های هوشمند، بازاریابی موبایلی و تکنولوژی،  پیشرفت سریعی داشته است.

امروزه گیمر های معمولی به مشتریان بلند مدتی که به بازی علاقه دارند تبدیل شده اند. و این موضوع فضای جهانی بازاریابی را به کلی تغییر داده است.

برای بازاریابان ظرفیت های زیادی در این صنعت وجود دارد. این ظرفیت ها شامل موارد زیر می باشد:

استفاده از اینفلوئنسر های حوزه گیم

بازاریابی موبایلی با استفاده از راه حل های گیمینگ

هدف قرار دادن دقیق مخاطبان درست (45% از گیمر ها خانم هستند!)

ساخت ویدیو های یوتیوب (48% از گیمر ها بازی های سایر گیمر ها را در یوتیوب تماشا می کنند)

5. تبلیغات قابل خرید

اینستاگرام و بسیاری دیگر از اپلیکیشن های اجتماعی به کسب و کارها این امکان را می دهند که بتوانند محصولات و خدمات خود را به راحتی به فروش برسانند. تعداد کاربران ایسنتاگرام روز به روز در حال افزایش است. بر اساس آمارها، 70 درصد افرادی که قصد خرید دارند محصول مورد نظر خود را در اینستاگرم جستجو می کنند.

علاوه بر تگ های قابل خرید در اینستاگرام، شرکت فیسبوک در حال راه اندازی و تست فروشگاه های خو با برند های معروف است.

تبلیغات قابل خرید گوگل در Google Images تکنولوژی است که خریداران را به صرف زمان بیشتر برای جستجوی محصول مورد نظر خود تشویق کرده و آنها را به نقطه پرداخت هدایت می کند.

اینکه مشتری بدون اینکه اپلیکیشن شبکه اجتماعی، مانند اینستاگرام، را ترک کرده باشد، فرایند خرید خود را تکمیل کند، یک مزیت رقابتی برای بازاریابان محسوب می شود. این بدان معناست که لازم نباشد مشتری در جای دیگری محصول مورد نظر خود را جستجو کند. در فضای سوشال مدیا، کمتر پیش می آید که مشتری سبد خرید خود را پرداخت نکرده رها کند. فضای رسانه های اجتماعی برای بازاریابی مبتنی بر فروش فضای بسیار فوق العاده ای است.

6. میکرو اینفلوئنسر ها

میکرواینفلوئنسرها

در دوران کرونا در ایران کسب و کارها یا می بایست خود را با شرایط سازگار کنند و یا به کلی تعطیل شوند. در این دوران، صنعت تناسب اندارم مجازی پیشرفت چشمگیری داشته است. افراد میکرو اینفلوئنسر ها را در زمینه تناسب اندام و سبک زندگی دنبال کرده و از آنها می آموزند. میکرو اینفلوئنسر ها افرادی هستند که تعداد فالور متوسطی بین 10 کا تا 30 کا دارند. اما برای افراد انگیزه بخش بوده و میتوانند محصولاتی را به فروش برسانند. بر خلاف اینفلوئنسر های سلبریتی، پست های آنها با اسپانسری و حمایت مالی منتشر نمی شوند.

در دوران کرونا، مردم ایران بیشتر از قبل به شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام توجه نشان داده و زمان بیشتری را در آن سپری کردند. و این امر زمینه بیشتری را برای فعالیت اینفلوئنسر ها فراهم کرد. همچنین فضای بسیار خوبی برای اینفلوئنسر مارکتینگ به وجود آمد.

تیم های دیجیتال مارکتینگ می توانند از میکرو اینفلوئنسر هایی که پست هایی با نرخ تعامل (انگیجمنت) بهتر منتشر می کنند و می توانند به صورت شخصی به فالورها پاسخ دهند، استفاده کنند. به عنوان یک بازاریاب یا اینفلوئنسر، برقراری ارتباط مداوم با فالورها و کاربران ضروری است.

7. بازاریابی برنامه ریزی شده

در بازاریابی و تبلیغات برنامه ریزی شده از اتوماسیون برای خرید و فروش تمامی انواع رسانه های تبلیغاتی استفاده می شود. به زبان ساده، در این مدل بازاریابی و تبلیغات، فرد یا شخص درگیر فرایند خرید تبلیغات نمی شود. از این طریق شما می توانید مخاطب درست را هدف قرار داده و ارتباط خود را با او شخصی سازی کنید.

یک مشکل این روش این است که کاربران قبل از خرید هر چیزی به طور مداوم میان دستگاه های مختلف حرکت می کنند. این امر رفتار از هم گسیخته ای از مشتری به تیم مارکتینگ و سایر تیم های تجزیه و تحلیل بر اساس این داده ها می دهد. حتی در یک دستگاه واحد هم استفاده از مرورگر های مختلف مسیرهای خرید متفاوتی را به شما ارائه می دهد.

بیدینگ (پیشنهاد) لحظه ای همان خرید تبلیغات برنامه ریزی شده است. اتوماسیون تبلیغات بسیار موثر تر و سریعتر است. تا سال 2021 80% از فریند تبلیغات در جهان به صورت اتوماتیک انجام می شود. باقیمانده این فرایند کماکان به تخصص انسانی نیاز خواهد داشت.

در سال 2019 ارزش تبلیغات فروخته شده برنامه ریزی شده 106 میلیارد دلار بود. در سال 2020 هزینه صرف شده در تبلیغات برنامه ریزی شده به 127 میلیارد دلار رسید. پیش بینی می شود که تا پایان سال 2021 این عدد 20 میلیارد دلار افزایش داشته باشد. که این عدد، عدد قابل توجهی است.

8. تجزیه و تحلیل افزوده

تجزیه و تحلیل افزوده و قابل پیش بینی به معنای داده کاوی و استفاده از فناوری پیش بینی مانند ماشین های یادگیری برای پیش بینی آینده است. این ایده به شدت در ترند های بازاریابی نتیجه داده است. از این روش برای به حداقل رساندن از دست دادن مشتری و پیش بینی هوش تجاری استفاده می شود.

بر اساس پژوهش های صورت گرفته، واقعیت این است که تجزیه و تحلیل افزوده آینده تجزیه و تحلیل کسب و کار محسوب می شود. برخی سیستم ها به بازاریابان اجازه می دهند که راه اندازی یک کمپین را همراه با پیش بینی داده های آماری شروع کنند.

بازاریاب ها از طریق تجزیه و تحلیل افزوده می توانند بدون اینکه به یک تیم تجزیه و تحلیل برای گرفتن اطلاعات وابسته باشند، تصمیم گیری کنند.

9. شخصی سازی

صنعت بازاریابی در سال های اخیر بسیار دقیق تر شده است. بازاریابی هدفمند ستون هر کسب و کاری محسوب می شود. کسب و کارها به کمک استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل برای افزایش نرخ تبدیل و درک رفتار و تجربیات مشتریان می توانند در آینده ای نزدیک به موفقیت برسند. امروزه حتی خبرنامه ها نیز به منظور نزدیک شدن به مخاطبان خود شروع به شخصی سازی کردن محتوا و بخش بندی گروه های مخاطب بر اساس حق عضویت پرداخت شده یا پرداخت نشده آنها کرده اند.

شرکت آمازون همیشه در صدر جدول این بازی شخصی سازی قرار دارد. این شرکت این امر را از طریق هدفمندی رفتاری، مدل سازی قابل پیش بینی و شخصی سازی انجام داده است (از طریق ایمیل، پیام و تبلیغات) . 44 درصد از افراد تنها از طریق پیشنهادات محصولات آمازون خرید می کنند. بنابراین شخصی سازی برای بازاریابان حامل منافع بسیار زیادی خواهد بود.

10. واقعیت افزوده (AR)

از دیدگاه بازاریابی، واقعیت افزوده یا همان AR یک ابزار بسیار فوق العاده است. به کارگیری آن بسیار آسان بوده و فروش را به میزان قابل توجهی بالا می برد. AR جایگزین فروشگاه ها شده و تجربیات خرید را به کلی دگرگون می کند. به عنوان مثال، اپلیکیشن هنرمند مجازی برند سیفورا بهترین تجربه سه بعدی از انتخاب لوازم آرایش مناسب را بدون آنکه نیاز داشته باشید آن را واقعاً تست کنید ارائه می دهد.

این روش یک استراتژی بازاریابی فوق العاده است. شرکت اپل یک قدم فراتر رفته با استفاده از نرم افزار اندازه گیری خود که به کمک AR یکپارچه ساخته شده است به شما کمک می کند که بدون اندازه گیری فیزیکی و استفاده از متر، تمامی اشیا دور و بر خود را اندازه گیری کنید.

واقعیت افزوده این پتانسیل را فراهم می کند که خریداران بدون آنکه لازم باشد به یک فروشگاه بروند، بتوانند یک محصول را تست کنند. این امر کار را برای دپارتمان های بازاریابی آسان می کند. چرا که می توانند صرفنظر از اندازه پروژه یا محصول، دقیقاً همان چیزی را که لازم است، انتقال دهند.

نتیجه گیری

آینده کسب و کارها در ایران در گرو دیجیتال مارکتینگ است. هوش مصنوعی و اتوماسیون، تکنولوژی و شخصی سازی، شبکه های اجتماعی و ابزارهای تجزیه تحلیل برخی از ترند های بازاریابی هستند که عملکرد کسب و کارها را در آینده ای نزدیک تغییر خواهند داد. آنچه که در آینده دیجیتال مارکتینگ تغییر می کند، نحوه تولید و بازاریابی محتوا، نحوه به وجود آوردن مشتریان بالقوه و روش های جدید فروش، و نحوه نگهداری و تعامل با مشتریان است.

کسب و کار های ایرانی برای آنکه بتوانند در بازار باقی بمانند و موفق شوند نباید از موج جهانی تغییرات در آینده دیجیتال مارکتینگ غافل شوند. هر تغییری در دنیای جهانی دیجیتال مارکتینگ دیر یا زود به کشور ایران هم سرایت خواهد کرد. بنابراین لازمه موفقیت در یک کسب و کار سازگاری با تغییرات در تکنولوژی و روش های جدید بازاریابی است. آینده از آن کسانی است که زود تر از بقیه تغییرات را پیش بینی کرده و در جهت هماهنگی با این تغییرات قدم بردارند.